{ "title": "Tavuk Bonfile", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-bonfile.jpg", "date": "21.01.2024 02:45:05", "author": "özlem eren", "article": [ { "article": "Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanımlarının misafirleri için özellikle bu yemeği yapması tercih etme nedenlerindendir. Sadece kolay olması da değil çocuklarında sorun çıkarmadan yediği bir yemektir. Şimdi burada tavuk bonfilenin nasıl yapılacağına değineceğiz. Türk mutfağı bonfile çeşidi bakımından oldukça zengindir örneğin; Sebzeli bonfile, soslu bonfile, mantarlı ıspanaklı bonfile oldukça sık yapılan yemeklerdendir. Sizde dilerseniz sade dilerseniz de bonfilenin çeşitlerini de yapabilirsiniz. Biz burada sade bonfilenin malzemelerini ve nasıl yapıldığını vereceğiz.

Tavuk Bonfile Malzemeleri
Tavuk bonfilenin terbiyesi için gerekli malzemeler
Servis önerisi; aslında burada yalnızda servis edebilirsiniz, görüntü açısından göz dolduran bir yemektir. Ancak bizim toplumumuzda bir yemeğin yanında pilav ve salata olmazsa olmazlarımızdandır. Bana soracak olursanız tavuk bonfilenin yanına yakışacak iki şey patates ve pilavdır. Böylelikle hem 1 parça tavuk göğsünden daha fazla servis çıkarırsınız hem de çok şık görünmesini sağlarsınız.
Tavuk Bonfile Nasıl Yapılır?

Tavuk bonfile için öncelikle bonfilelik elinizi güzelce yıkayın arkasından birazcık limon ya da limon suyuyla ovalayın bu işlem tavuk etinin sası kokmasını engelleyecektir. Arkasından etiniz çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Sarımsakları rendeleyin. Etlerinizi dilimledikten sonra terbiyesi için genişçe bir kaba, baharatları sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı ve sütü ilave ederek karıştırın. Her zaman dediğim gibi sosladığınız etleri pişirmeye bırakmadan önce mutlaka dinlendirin. Dinlenen etin lezzeti daha fazla olacaktır. Şimdi sosladığımız etimizi 15-20 dk. Buzdolabında dinlendirelim. Bu işlemden sonra teflon bir tavada ya da genişçe bir tencerede etlerimizi pişirmeye alacağız ancak tencere ve tavanın yapışmaz olmasına dikkat edelim. Tavuk bonfile ızgarada da çok süper olur dilerseniz tava yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz. Şimdi hazırladığımız bonfile etleri, kısık ateşte arkalı önlü kızartınız. Servisini soğutmadan yapınız. Son bir uyarı yapayım, tavuk bonfileyi dilimlerken çok kalın ya da çok ince kesmeyiniz. Eğer çok kalın olursa içi çiğ kalabilir ya da çok geç pişer. Etler çok ince olursa bu defada etlerimiz kuruyacaktır. En iyisi orta kalınlıkta ayarlayarak dilimleyiniz tüm bir tavuk göğsünden ortalama 8 dilim çıkacaktır. Buda orta karar bir kalınlık olduğu için etiniz yumuşacık bir lezzete kavuşacaktır. Önerim sıcakken servis etmenizdir. Bonfilenin yanında pilav veya elma dilimi patates ile servis yapabilirsiniz tercih sizin; umarım beğenenirsiniz, sevgiler. Şimdiden herkese afiyet olsun.
" } ] }