{ "title": "Tavuk Budu Yemekleri", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-budu-yemekleri.jpg", "date": "19.01.2024 16:28:19", "author": "Tuğba Özşimşek", "article": [ { "article": "Tavuk Budu Yemekleri, Öncelikle vitamin ve protein zengini beyaz etin faydalarından söz edelim.
Sulu Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Sulu Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Tavuk butları geniş bir tavaya alınır. Bir fincan zeytinyağı eklenerek kısık ateşte güzelce pişirilir. Bu sırada soğan ve biberler küçük küçük doğranır. Bir tencere içinde kavrulur. Ardından salçası eklenir. Salçası iyice eridikten sonra patatesler eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Daha sonra üzerine ılık su eklenir. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra domateslerde eklenir ve ardından tavada pişirmiş olduğumuz tavuk butlar da eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılıp dinlendirilir.

Fırında Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeleri
Fırında Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Patatesler soyulup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde hazırlanır. Geniş bir kaba alınıp üzerine bir miktar tuz serpilir. Yağın yarısından fazlası patateslerin üzerine dökülür. Butlar üzerine bıçak yardımı ile birkaç çizik atılır. Üzerine tuz serpilip kalan yağ dökülür. Butlara atılan çiziklere sarımsaklar yerleştirilir. Ardından butlar fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan boşluklara patatesler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar bekletin. Bu sırada salçayı sıcak su ile eritip karabiber ve toz biberi karıştırın. Üzerleri pembeleşince fırından çıkardığınız butlar ve patates üzerine salçalı suyu ekleyin. Domatesi bir bütün olarak tepsinin ortasına yerleştirin. Biberleri tavuk butlarının arasına koyduktan sonra son olarak konserve bezelyeyi patateslerin üzerine dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yeniden fırına verin. Butlar ve patatesler pişene kadar orta derecede pişirin.
" } ] }