{ "title": "Tavuk Budu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-budu.jpg", "date": "19.01.2024 06:56:11", "author": "ayşe ekercan", "article": [ { "article": "
Tavuk budu, tavuk budundan çok lezzetli yemekler yapabilirsiniz. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarındandır. Tavuk budunu fırında, ocakta ya da ızgarada pişirerek tüketebilirsiniz. Her türlüsüde çok güzel ve lezzetli oluyor. Tavuk budundan yapılan yemekler sağlıklı ve vitaminlidir. Herkesin çok severek yediği bir yemektir. Yanına pilavla servis yapabilirsiniz. Çok güzel oluyor. Misafirlerinize yapacağınız pratik ve çabuk pişen bir yemek türüdür. Çocukların da çok severek yediği bir tariftir. Tavuk etinde protein, vitamin, mineral bol miktarda bulunmaktadır. Kemikleri güçlendirir ve çocukların gelişimine faydalıdır. Kırmızı eti sevmeyenler için çok mükemmel bir çözümdür.

Tavuk budunun malzemeleri
Tavuk budu nasıl yapılır?

İlk önce tavuklar için sos hazırlayalım. Sıvı yağını, salçayı, tuzu, karabiberi ve kekiği güzelce karıştıralım. Bu karışımı tavuk budlarının her yanını güzelce bulayıp strece sarıp buzdolabına koyalım. Bu işlemi vaktiniz varsa birkaç saat önceden yaparsanız yemeğimiz daha lezzetli oluyor. Bir kâseye sıvı yağı, kekiği biraz tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi koyalım ve patatesleri içinde harmanlayalım. Orta boy borcamı yağlayalım. Yarım ay şeklinde doğranmış olan patatesleri yağla karıştıralım ve patatesleri tepsiye dizelim. Üzerine tavuk butlarını koyalım ve 180 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Pilavla birlikte servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }