{ "title": "Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-cigeri-nasil-yapilir.jpg", "date": "20.01.2024 08:56:47", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tavuk ciğeri nasıl yapılır, ciğer protein, demir ve A vitamini bakımından zengin bir gıdadır. Dana, kuzu, sığır ve kaz ciğerinin yanı sıra tavuk ciğeri de önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın şekilde tüketilir. Tavuk ciğerinin birbirinden çeşitli pişirme yöntemleri vardır. Fırınlanarak, ızgarada, kavrularak, haşlanarak, kızartılarak ya da tavada kızartılarak pişirilir. Ayrıca tavuk ciğeri ayrıca diğer önemli sakatatlardan biri olan yürek ile de pişirilir. Tercihe göre ister sade olarak ister sebzelerle birlikte tüketilebilir. Ciğerin yanında salata olarak olmaza olmazlar soğan ve maydanoz ikilisidir. Kuru soğanlar piyazlık olarak doğranır ve biraz tuz ile acısı çıkacak şekilde elle ovulur. Maydanozlar saplarından ayıklanarak ince ince kıyılır soğanlar ile karıştırılır.