{ "title": "Tavuk Ciğeri", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-cigeri.JPG", "date": "20.01.2024 13:13:07", "author": "Hacer Sakman", "article": [ { "article": "
Tavuk Ciğeri, Ülkemizde ciğer denildiğinde ilk akla büyük baş hayvanların ciğerleri gelmektedir ve çok fazla tüketilmektedir. Tavuk ciğeri ise pek fazla insanların tükettiği bir besin değildir. Tavuk ciğerinin tadını çok fazla sevmezler. Fakat sağlığa yararı çok olan bir besindir. Tavuk ciğeri, tavuğun organları içerisinde en fazla yarar sağlayan ve sağlıklı olan bir bölümüdür.

Tavuk Ciğeri Faydaları Nelerdir?
Makalemizi küçük bir tavuk ciğer tarifi ile sonlandıralım. Genel olarak tavuk ciğerinin kavurması yapılmaktadır. Fakat ben sebzelerle tavuk ciğeri tarifini sizlerle paylaşacağım.

Tavuk Ciğeri Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Bir kilo tavuk ciğerimizi temiz ve bol su ile yıkıyoruz. Ardından isteğe göre ikiye ya da üçe bölüyoruz. Bir tencereye su dolduruyoruz. Tavuk ciğerlerimizi haşlıyoruz. Çok haşlamayın. Yoksa çok dağılır. İsteğe göre haşlamadan da yapabilirsiniz, sizin tercihiniz. Ocaktan alıp süzdükten sonra bir kenara koyuyoruz. İki adet soğan ve biberimizi küp şeklinde doğruyoruz. Aynı boyutlarda olması pişmesi açısından önemlidir. Tencerenize biberleri kavuracak kadar yağ ekleyin. Biraz kavurduktan sonra soğanı ekleyin; beraber kavurun. Ardından doğradığınız domatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin. Biraz sotelendikden sonra içerisine tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ekleyin. Salça çok az ilave edebilirsiniz. Ardından tavuk ciğerlerini de ekledikten sonra onunla da biraz kavuruyoruz ve yemeğimizi ocaktan alıyoruz.

Not: Ciğerlerinizi çok az su ile haşlayıp suyunun çekmesini de sağlayabilirsiniz. Çok baharat veya tuz seviyorsanız isteğinize göre arttırabilirsiniz. Aynı şekilde sebze miktarını da azaltıp arttırabilirsiniz. Tavuk ciğerinin içerisini ayıklarken isterseniz tavuğun kalbini yemeğinize eklemeyin. Çünkü ciğere göre tavuk kalbi çok serttir. Haşlanma süresi de çok uzundur. Bu yüzden ciğeri yaparken onu ayırmak her zaman yemeği daha lezzetli yapacaktır.
" } ] }