{ "title": "Tavuk Döner", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-doner(1).jpg", "date": "19.01.2024 21:48:59", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "
Tavuk Döner, Tavuğun en lezzetli ve yalın hali olan tavuk döner ülkemizde severek tüketilen bir besindir. Ülkemizin doğusunda, batısına kadar uzanan bu lezzet hem yapımı kolay hem de maddi açıdan çok ekonomik olmasından dolayı sevilerek tüketilen bir besindir. Tavuk döner içinde bulunan sebzeler ve tavuğun lezzeti ile bütünleşerek hafif ve doyurucu bir özelliği sahiptir. Evlerimizde rahatlıkla yapılabilen bu pratik menü, çarşı ve pazarlarda satışa sunalan hazırlanışı kolay bir besindir. Birçok orta halli ailenin sofrasını beyaz et asırlardan beri doldurmaktaydı ve halen de tavuk döner ülkemizde vazgeçilmeyen besinler arasında yer almaktadır. Bugün sizlerle tavuk döner tarifini paylaşacağım.

Tavuk Döner Malzemeleri
Sos Malzemesi için
Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Orta boy bir kap içerisine sıvı yağ, yoğurt, tuz ve salça güzelce karıştırılır. Üzerine ince ince yatay şekilde doğranan tavuklarımız eklenerek harcımız içerisinde karıştırılır. Akabinde tavuğun her tarafı soslanınca dolap poşeti içerisine konularak dinlenmesi gerekir. Yaklaşık olarak 3 saat kadar sosun içerisinde dinlenen tavuklar çıkartılarak büyük şişlere yan yan dikilir. Akabinde tavuk dönerin pişmesini sağlayan ateşin üzerine koyulur. Kısık ateşte güzelce ufak ufak pişen tavuk döner, bıçak yardımı ile ince ince kesilir. Ateş her pişirdikçe bıçak yardımı ile kesim yapılmaya devam eder. Tüm dönerimiz pişirildikten sonra lavaş ekmek üzerine koyulan tavuk dönerin üzerine ince ince kıyılmış domates ve salata eklenerek üzerine kornişon turşu eklenir. Böylelikle iç hazırlığı tamamlanan tavuk ve garnitür lavaş ekmeğe sarılarak tüketilir.

Afiyet olsun.
" } ] }