{ "title": "Tavuk Fajita", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-fajda.jpg", "date": "19.01.2024 15:26:54", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Fajita, Ülkemizde Akdeniz ve Ege mutfağı ile yeni yeni tanışan tavuk fajita Meksika ve Texas'a özgü bir yemek türüdür. Bu yemek türü farklı coğrafyalarda kendini kanıtlayarak dünyanın birçok ülkesinde yapılan lezzetli bir yemek türüdür. Tavuğun bir kısım sos ve baharatlar ile karışması sonucunda ortaya çıkan farklı bir tattır. Bugün sizlerle farklı bir lezzet olan tavuk Fajita'nın yapılışını paylaşacağım.

Tavuk Fajita Malzemeleri
Tavuk Fajita Nasıl Yapılır?

Orta boy bir kap içerisine yağ, süt, rendelenmiş sarımsak ve soda eklenerek küp-küp doğranan tavuk sotelenmek amacıyla yaklaşık olarak yarım saat kadar bekletilir. Bu arada bir tavanın içine çok az miktarda zeytinyağı koyulur ve bu arada biberler şerit şeklinde doğranarak kızaran yağın üzerine atılır. Biberler kızarınca çıkartılarak kenara alınır. Aynı tavanın yağı ile soğanlar doğranarak kavrulmaya başlanır. Soğanlar yumuşayınca bu defa terbiyesi tamamlanan tavuk içine atılarak karıştırılır. Tavuk bir miktar pişince içine düz bir şekilde doğranan mantarlar atılır. Yaklaşık olarak 10 dakika kadar kısık ateş üzerinde mantar ve tavuk pişince bu defa üzerine tuz, karabiber ve kekik atılır. Daha önce hazırladığımız pişmiş biberler eklenerek 15 dakika kadar kısık ateşte pişmesi tamamlanır. Bu arada küçük bir tencere içerisine zeytinyağı koyulur kısık ateşte kızaran zeytinyağının üzerine iki diş sarımsak eklenerek karıştırılır. Akabinde soya sosu ile soda ve süt eklenerek kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Bir servis tabağı üzerine alınan tavuk fajitanın üzerine bir kaşık yardımı ile sıcak sos dökülerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }