{ "title": "Tavuk Göğsü Haşlama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-gogsu-haslama.jpg", "date": "21.01.2024 17:19:50", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik gelişimi için tavuk göğsünün tüketimi sağlık bakımından oldukça önemlidir. Özellikle de ergenlik döneminde olan gençlerin tavuk göğsü haşlamasını bol, bol yemeleri gerekmektedir. Çünkü tavuk göğsü içinde bulunan fosfor göz sağlığı için oldukça önemli bir faktördür. Ayrıca tavuğu kızartarak sağlıksız bir hale getirmekten ise haşlayarak tüketmek daha faydalıdır. Doktorlar tavuk göğsü haşlaması oldukça faydalı ve besleyici bir besin olduğunu söylemektedirler. Tavuk göğsü haşlamasının kalori ve yağ oranı oldukça düşük olmasından dolayı kalp krizi riski düşmektedir. Haftada en az bir iki kez tavuk göğsü haşlaması tüketen bir kişinin Alzheimer hastalığına yakalanma riski oldukça düşmektedir. Eğer diyet yapmakta iseniz yağ ve kalori miktarı oldukça düşük olan tavuk göğsü haşlamasını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca tavuk haşlamasının sulu bir yemek olarak yenmesi hazmı kolaylaştırarak gece oldukça rahat bir uyku çekmenize yardımcı olmaktadır.