{ "title": "Tavuk Göğsü Haşlama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-gogsu-haslama.jpg", "date": "21.01.2024 17:19:50", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik gelişimi için tavuk göğsünün tüketimi sağlık bakımından oldukça önemlidir. Özellikle de ergenlik döneminde olan gençlerin tavuk göğsü haşlamasını bol, bol yemeleri gerekmektedir. Çünkü tavuk göğsü içinde bulunan fosfor göz sağlığı için oldukça önemli bir faktördür. Ayrıca tavuğu kızartarak sağlıksız bir hale getirmekten ise haşlayarak tüketmek daha faydalıdır. Doktorlar tavuk göğsü haşlaması oldukça faydalı ve besleyici bir besin olduğunu söylemektedirler. Tavuk göğsü haşlamasının kalori ve yağ oranı oldukça düşük olmasından dolayı kalp krizi riski düşmektedir. Haftada en az bir iki kez tavuk göğsü haşlaması tüketen bir kişinin Alzheimer hastalığına yakalanma riski oldukça düşmektedir. Eğer diyet yapmakta iseniz yağ ve kalori miktarı oldukça düşük olan tavuk göğsü haşlamasını rahatlıkla tüketebilirsiniz. Ayrıca tavuk haşlamasının sulu bir yemek olarak yenmesi hazmı kolaylaştırarak gece oldukça rahat bir uyku çekmenize yardımcı olmaktadır.

Tavuk Göğsü Haşlaması İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tavuk Göğsü Haşlama Nasıl Yapılır?

Oldukça sağlıklı ve haftada en az bir iki kez tüketilmesi gereken leziz tavuk göğsü haşlaması için öncelikle tavuk göğsünü iyice yıkayın. Daha sonra derin bir tencerenin içerisine yıkadığınız göğüs etlerini ve ılık suyu koyarak kaynamaya bırakın. Onlar haşlanır iken siz diğer taraftan havuç ile patateslerin kabuklarını soyun dört parçaya bölerek haşlanmakta olan tavuk göğüslerinin içine atın. Daha sonraki aşama ise maydanozları yıkayın sap kısımlarını kesmeden tencere içine atın saplarını kesmeyin ki saplarındaki vitaminde tavuk göğsüne geçsin. Tavuk göğsü haşlamasına son olarak da karabiber ile tuzu da ekleyerek yaklaşık olarak beş dakika kadar harlı ateş üstünde kaynamaya bırakın. Daha sonra da kısık ateşte otuz dakika kadar pişirdikten sonra ocaktan alın. Tavuk göğsü haşlama işlemi bittikten sonra haşlama aşamasında içine attığınız bütün maydanozları çıkartın. Servis yaparken tavuk göğsü haşlamasına limonda ekleyerek yiyebilirsiniz.

Afiyet Olsun.
" } ] }