{ "title": "Tavuk Göğsü Kalori", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-gogsu-kalori.jpg", "date": "21.01.2024 01:22:58", "author": "şükran akdağ", "article": [ { "article": "Tavuk göğsü kalori: Tavuk göğsü eti, kalorisi en düşük beyaz et grubundandır. Tavuk göğsünün (Derili) haşlanmış bir porsiyonu yaklaşık 115 kalori oranına sahiptir. Tavuk göğsü (Derili) potasyum, protein, fosfor, çinko, demir açısından zengindir. Tavuk göğsündeki deri yağ açısından zengindir. Tüketilecek yağ, kalori miktarını artırır bu yüzden derisiz tüketilmelidir. Tavuk göğsü (Derili) tüketildiği taktirde kolesterol yükselir bu yüzden kolesterol için derisiz tüketilmelidir. Tavuk göğsü eti balık ve kırmızı ete göre yine kalorisi en düşük besindir. Diyet yapan insanlar tavuk göğsünü yağ oranını düşürmek için (Derisiz) tercih etmelilerdir. Tavuk göğsünü (Derisiz) olarak haşlama, ızgara, fırında ve teflon tavada yağsız olarak pişirip kalorisi daha az bir besin olarak tüketebilirler.

Derili tavuk göğsünün kalorisi: Haşlanmış (Derisiz) bir tane tavuk göğsünün kalorisi ve besin değerleri 100 gr tavuk göğsünde karbonhidrat (G) 0, protein (G) 20.85, yağ (9.25), lif (0), kolesterol (Mg) 64, potasyum (Mg) 220, sodyum (Mg) 63 kalsiyum (Mg) 11, vitamin C (Mg) 0, vitamin A (Mg) 83, demir (Mg) 0.74 değerinde vitamin ve besin maddeleri vardır. Bu değerlere göre bir öyünde yenilecek bir porsiyon tavuk göğsünün kalorisi çok kolaylıkla hesaplama yapılablir. Yalnız bu vitamin ve besin değerleri derili tavuk göğsüne göre hesaplanmıştır. Derisiz yenildiği taktirde dahada düşecektir.
" } ] }