{ "title": "Tavuk Izgara", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-izgara.jpg", "date": "21.01.2024 12:32:54", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Tavuk Izgara, günümüzde malum et fiyatlarının yükselmesi ile ocaklarda kırmızı et yerine tavuk eti tercih edilir. Ayrıca çoğu piknikte kullanılan tavuk etinin tadı da oldukça lezzetlidir. Tavuk ızgara yapmanın en kısa ve en lezzetli yollarını şimdi sizle paylaşacağız.

Tavuk Izgara İçin Gerekli Malzemeleri

Tavuk Izgara Nasıl Yapılır?

Tavuk göğsü marine edilerek veya doğrudan ızgaraya atılabilir. Ancak tavuk göğsünde yağ az olduğundan eğer tavuk göğsü tercih edilecekse marine edilmesi tavsiye edilir. Ayrıca yapımında lezzetini arttırmak için bazı farklı soslarda eklenebilir.

İlk olarak tavuk göğsü iyice yıkanmalı ve süzülmelidir. Bu işlemden sonra istediniz gibi kalınlığı 1.5 santimetre olacak şekilde tavuk göğsünü parçalara ayırın. Parçalanan bu tavuk göğsünde küçük küçük delikler açın ve üzerlerine tuz serpin. Tavuk göğsü bir kenarda beklerken başka bir kaba domates ve biber salçasını, soğan, sarımsak, süt, karabiber ve toz biberi ilave edip karıştırın. Tuz serpilen ve ızgaraya atılacak tavuk göğsü bu karışıma konularak üzeri bu sosa bulanacak. Ardından bu kap kapatılarak 24 saat buzdolabında bekletilmelidir. Bu işlem bittikten sonra ızgara tavukları pişirmeye hazır hale getirilir ve yağlanır. Daha sonra etler ızgaraya dizilir ve üzerinde ızgara izi olan tavukları çevirin ve tavuk göğsü pişinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Tavuk ızgara servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }