{ "title": "Tavuk Kanat", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-kanat(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:50:43", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Tavuk Kanat; Çocuklarına tavuk yedirmek isteyen aileler için, en uygun tavuk çeşidi kanattır. Güzel ve eğlenceli servis edildiği takdirde, sevmeyecek bir çocuk olacağını düşünemiyorum. Çoğu kez yapmış olduğum ve beğeni topladığım tavuk kanat tarifimi, kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Tavuk Kanat İçin Malzemeleri
Tavuk Kanat Nasıl Yapılır?

İlk olarak tavukları marine ediyoruz. Marine için, tavukları yıkıyoruz. Geniş bir kaba alıp, üzerine yoğurt, zeytinyağı ve salçayı döküp, hepsi birbirine iyice karışana kadar harmanlıyoruz. Baharatları ve tuzu da ekledikten sonra, buzdolabında en az iki saat bekletiyoruz. Süre dolduktan sonra, tavukları buzdolabından çıkarıyoruz. Patatesleri yıkayıp, halka şeklinde doğrayıp, zeytinyağıyla yağlıyoruz. Fırın tepsisine kanatları ve patatesleri koyup, iyice karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, kanatlar ve patatesler kızarana kadar pişiriyoruz. Daha sonra servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }