{ "title": "Tavuk Kapama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-kapama.jpg", "date": "21.01.2024 03:27:19", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "Tavuk Kapama, yemeği birçok yörede farklı farklı yapılan bir yemektir. Birçok yörede çok çeşitli, anlatımı olan tariflerle ve tavuğun farklı bölümleriyle de yapılır. Tavuk kapama yemeği, özellikle kalabalık aile sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Hem kolay hem pratik hem de leziz olmasıyla ünlüdür. Ayrıca acil misafirlerde de elinizin altında olması gereken bir tariftir. Tavuk kapamayı yapacağınız zaman acil bir durumda, yemeği hazırlayıp fırına koyduktan sonra, yemek fırında pişerken diğer aperatifleri de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Tavuk hem ekonomik olduğu için hem de pişme süresi kısa olduğu için daha çok tercih edilen yemekler arasındadır. Tavuk kapama yemeğinde, klasik olan pirinç pilavının üzerine tavuk parçaları koyarak, nasılda daha lezzetli olduğunu görmüş oluyoruz. Tavuk kapamanın en büyük özelliği de pirinç pilavına bol miktarda karabiber konulmasıdır. Kapama yemeği aynı zamanda et ve hindiyle de yapılır. Benim burada sizlere anlatacağım tarif, tavuk kapama tarifidir.