{ "title": "Tavuk Kapama", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-kapama.jpg", "date": "21.01.2024 03:27:19", "author": "TURGUT KAYNAK", "article": [ { "article": "Tavuk Kapama, yemeği birçok yörede farklı farklı yapılan bir yemektir. Birçok yörede çok çeşitli, anlatımı olan tariflerle ve tavuğun farklı bölümleriyle de yapılır. Tavuk kapama yemeği, özellikle kalabalık aile sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Hem kolay hem pratik hem de leziz olmasıyla ünlüdür. Ayrıca acil misafirlerde de elinizin altında olması gereken bir tariftir. Tavuk kapamayı yapacağınız zaman acil bir durumda, yemeği hazırlayıp fırına koyduktan sonra, yemek fırında pişerken diğer aperatifleri de rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Tavuk hem ekonomik olduğu için hem de pişme süresi kısa olduğu için daha çok tercih edilen yemekler arasındadır. Tavuk kapama yemeğinde, klasik olan pirinç pilavının üzerine tavuk parçaları koyarak, nasılda daha lezzetli olduğunu görmüş oluyoruz. Tavuk kapamanın en büyük özelliği de pirinç pilavına bol miktarda karabiber konulmasıdır. Kapama yemeği aynı zamanda et ve hindiyle de yapılır. Benim burada sizlere anlatacağım tarif, tavuk kapama tarifidir.

Tavuk Kapama Malzemeleri
Tavuk Kapama Nasıl Yapılır?

Öncelikle, tavuk budlarını güzelce yıkadıktan sonra, haşlanmak üzere bir tencereye koyuyoruz, tavukların suyunu biraz fazla koyalım, çünkü daha sonra lazım olacak, isteğe göre tavuklar pişerken de suyuna tuz atabilirsiniz. Tavuk butları haşlanırken, bu arada pirinçleri güzelce beyaz suyu gidene kadar yıkayalım. Yemeği yapacağımız fırın tepsisini ocağa koyup, ocağın altını yakalım, tepsinin içine çiçek yağını ve margarini ilave edip margarin tamamen eriyene kadar bekleyelim, margarin tamamen eridikten sonra, güzelce yıkadığımız pirinçleri, tepsiye boşaltıp 5 dakika kadar kavuralım, daha sonra tuzu ve karabiberi ilave edip güzelce karıştıralım, sonra pirinçleri eşit miktarda tepsiye yayalım. Haşlanmış olan tavuk butlarını, pirinçleri üzerine dizelim, tavukların haşlandığı su başta olmak üzere, 4 bardak suyu özellikle, tavuk butlarının üzerinden tepsiye yavaşça ilave edelim. 200 derece ısıtmış olduğumuz fırına yemeğimizi koyalım, 30-35 dakika kadar (Pirinçler suyunu çekene kadar) pişirelim. Yemeğimiz piştikten sonra fırından çıkartıp, üzerine büyükçe bir peçete ya da temiz bir bez örtüp, 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakalım. Pişirmiş olduğumuz, Tavuk kapama yemeğini, sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun.
" } ] }