{ "title": "Tavuk Kızartma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-kizartma(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:52:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavuk Kızartma, Tavuk protein değeri bakımından yumurtadan sonra gelecek olan oldukça değerli bir protein kaynağıdır. Büyüme ve gelişme açısından oldukça önemi olan tavuk eti, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Oldukça çok çeşitte yapılarak tüketilebilen bir gıda olan tavuk, ızgaradan mangala, fırında, hatta salatalarda ve daha birçok çorba çeşidinin içerisinde aynı zamanda kızartma olarak da tüketilebilen ve herkesin mutlaka bulunması gereken oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Çiğnenmesi ve hazmı oldukça kolay bir gıda olan tavuk eti oldukça ekonomik olmasından dolayı herkes tarafından bol miktarda tüketilebilir. Tavuk oldukça düşük yağ oranı ve kalori miktarı ile kızartma yapılarak da tüketildiğinde hiçbir zararı olmaz. Bu nedenle bugün size önereceğim tarif tavuk kızartması olacak.