{ "title": "Tavuk Kızartma", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-kizartma(1).jpg", "date": "21.01.2024 02:52:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavuk Kızartma, Tavuk protein değeri bakımından yumurtadan sonra gelecek olan oldukça değerli bir protein kaynağıdır. Büyüme ve gelişme açısından oldukça önemi olan tavuk eti, küçükten büyüğe herkesin tüketmesi gereken oldukça faydalı bir besindir. Oldukça çok çeşitte yapılarak tüketilebilen bir gıda olan tavuk, ızgaradan mangala, fırında, hatta salatalarda ve daha birçok çorba çeşidinin içerisinde aynı zamanda kızartma olarak da tüketilebilen ve herkesin mutlaka bulunması gereken oldukça lezzetli bir besin kaynağıdır. Çiğnenmesi ve hazmı oldukça kolay bir gıda olan tavuk eti oldukça ekonomik olmasından dolayı herkes tarafından bol miktarda tüketilebilir. Tavuk oldukça düşük yağ oranı ve kalori miktarı ile kızartma yapılarak da tüketildiğinde hiçbir zararı olmaz. Bu nedenle bugün size önereceğim tarif tavuk kızartması olacak.

Tavuk yemeklerini sevmeyen kişiler bile tavuğun bu şekilde yapılmış haline bayılacaklar. Ayrıca çok da pratik yapılan bu tavuk kızartmayı yapmak için yalnızca kızartılacak tavuk filetonuz olması yeterli. Tavuk kızartmanızın çok daha lezzetli olmasını istiyorsanız, tavuklarınızı güzel bir şekilde yıkadıktan sonra hazırlayacağınız sosa yatırın ve yaklaşık 1 saat kadar beklettikten sonra kızartın. Tavukları aynı zamanda kısık orta ateşte kızartmanız tavukların içinin de pişmesini sağlayacaktır. Çıtır çıtır ve harika bir lezzeti olan tavuk kızartmanın yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile ya da çocuklarınızın en sevdiği yemeklerden biri olan spagetti makarna ve bir de mevsim salatası ile sıcak bir şekilde servis yapıldığında tadına doyum olmuyor.

Tavuk kızartma tarifi için malzemeler
Tavukları beklediğiniz sos için
Kızartmak için malzemeler
Tavuk kızartma tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk filetolarınızı iyice yıkadıktan sonra dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. (Ben kuşbaşı olarak doğradım) Daha sonra büyük bir kabın içerisine sos için gerekli olan malzemeleri ilave edip doğradığınız tavuk etlerini de bu kabın içerisine ekleyip iyice harmanladıktan sonra üzerini bir tepsi ile örterek buzdolabında yaklaşık 1 saat kadar bekletin. Ardından geniş bir kızartma tavasının içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakın ve yağ ısındıktan sonra bekleme süresi dolan dolaptan çıkardığınız tavukları bir tabağın içerisine aldığınız galeta ununa bulayıp fazlasını çırptıktan sonra kızartma tavası içerisine teker teker bırakın. Tavuk etlerinin alt kısımları kızardıktan sonra diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın ve kızaran tavukları servis tabağına alın. Tavukların alt tarafı kızarıp tersini çevirdikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri de serpebilirsiniz. Tadı harika oluyor. Doğradığınız tavukların hepsini kızarttıktan sonra servis tabağına alıp sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

Afiyetle yemeniz dileğiyle.
" } ] }