{ "title": "Tavuk Köftesi", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-koftesi(1).jpg", "date": "19.01.2024 08:13:32", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tavuk Köftesi, tavuk birbirinden farklı şekillerde pişirilebilen bir besindir. Tavuk köftesi de bunlardan bir tanesidir. Kırmızı etten yapılan köfteden tek farklı yanı tavuk köftesinin pişirilince daha sıkı bir forma sahip olmasıdır. O nedenle tavuk köftesi tercihe göre değişik soslar kullanılarak da pişirilebilir. Kırmızı etten yapılan köfte de olduğu gibi tavuk köftesi de oldukça lezzetli ve besleyicidir. Öğlen ve akşam olmak üzere her iki öğünde de tercih edilebilir. Tavuk köftesinin yanına pilav, makarna, salata ya da patates kızartması yapılabilir.

Tavuk Köftesi İçin Malzemeleri
Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk köftesini hazırlamak için öncelikle olarak tavuk göğsünü kıyma haline getirmek gerekir. Bunun için kasaplardan hazır olarak tavuk kıyması alınabilir ya da tercihe göre evde de hazırlanabilir. Evde hazırlama için tavuk göğsünü birkaç dakika mutfak robotundan geçirmek kıyma haline gelmesi için yeterli bir işlemdir. Kuru soğan ve sarımsaklar kabukları soyularak yıkanır. Her ikisi de mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Bayat ekmekler de aynı şekilde mutfak robotundan geçirilir ve toz haline getirilir. Bayat ekmek yerine tercihe göre galeta unu da kullanılabilir. Maydanozlar saplarından ayıklanarak yıkanır ve ince ince kıyılır. Mutfak robotundan geçirilen tüm malzemeler ve yumurta, baharatlar, sıvı yağ derin bir karıştırma kabına alınarak iyice yoğurulur. Tüm malzemelerin birbiriyle iyice özleşmesi için yoğurma işlemine yaklaşık 4-5 dakika kadar devam edilmelidir.

Tavuk köftesi kırmızı et köftesi gibi yumuşak olmadığı için karışımın kıvamına göre biraz su ilavesi de yapılabilir. Hazırlanan tavuk köftesi harcının dinlenmesi için buzdolabında 1 saat kadar bekletilmesi gerekir. Dinlenen tavuk köftesi harcından parçalar kopartılarak istenilen şekiller verilebilir. İster uzun köfteler ister yuvarlak yassı köfteler yapılabilir. Hazırlanan köfteler istenilen yöntemle pişirilebilir. İster kızartma ister fırında ister sulu yemek olarak tencerede ya da ızgarası yapılarak pişirilebilir. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilen yöntem köftelerin kızartılmasıdır. Bunun için çok geniş olmayan bir tavada biraz sıvı yağ kızdırılır. Kızan sıvı yağa tavuk köfteleri eklenerek arkalı önlü eşit bir şekilde pişirilir. Hazırlanan tavuk köfteleri servis tabağına alınarak sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }