{ "title": "Tavuk Nasıl Haşlanır", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-nasil-haslanir.jpg", "date": "19.01.2024 04:22:50", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Nasıl Haşlanır, Haşlanmış tavuk oldukça lezzetli bir besin olmakla birlikte çocuklar tarafından sevilerek tüketilen bir besindir. Haşlanmış tavuğun içerisinde bulunan yüksek besin ve vitaminler sayesinde kasların güçlendiği bilimsel olarak kanıtlamıştır. Ancak haşlanmış tavuğun belirli bir sıcaklık ve ateş altında hazırlanması halinde bünyesinde bulunan vitamin ve besinleri vermiş olduğu görülmüştür. Tavuğun yağının kaynayan su içerisinde ortaya çıkması ile birçok yemeğe katılması sayesinde yemeklerin ayrı bir lezzete kavuşması sağlanmıştır. Anadolu'da asırlardan beri yapılarak gerek tavuk suyu haşlaması gerekse tavuk suyu bedenin ihtiyaç duyduğu enerjiyi vermesinden dolayı sevilerek tüketilmektedir. Bugün sizlerle tavuğun nasıl haşlanması gerektiği hakkında bilgi vereceğim.

Tavuk Haşlaması Malzemeleri
Tavuk Haşlama Nasıl Yapılır?

Tavuk öncelikle su sıçramadan yıkaması sağlanır. Akabinde bir bıçak yardımı ile etinin daha çabuk pişmesi amacıyla birkaç kesik açılır. Ardından orta boy bir tencere içerisine konula tavuğun üzerine yeteri kadar su koyulur. Kısık ateşte yaklaşık olarak 40 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tavuğun yağının çıktığı görülecektir. Tavuk etinin kırk dakika sonunda ilik gibi piştiği gözükecektir. Şayet tavuk haşlamasını tüketmek isteyen bir kimse kaynayan suyundan bir kepçe, çorba tası içine konulur. İnce ince el ile doğranan tavuk eti tavuk suyunun içine atılır. Üzerine yarım çay kaşığı kadar pul biber serpilerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }