{ "title": "Tavuk Pirzola", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-pirzola(1).jpg", "date": "21.01.2024 16:28:32", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Tavuk Pirzola, Bugün ne pişirsem telaşında olan bayanlar, bugünkü menümüz pirzola tavuk olabilir. Sizlerle paylaşacağım pirzola tavuk tarifini oldukça sık yapıyorum. Bana göre tavuk yemekleri arasında en güzel olanı. Hem de acil yemek yapmanız gerektiğinde oldukça kısa sürede hazırlayabileceğiniz ve zahmetsiz bir tarif olmasına karşılık tadı çok lezzetli olan tavuk pirzola, tavuk terbiyelendiğinde ise tadına doyum olmuyor ve tavuk eti çok daha yumuşak oluyor. Tavuk pirzolayı dilerseniz fırında çeşitli sebzelerle renklendirerek ya da tercihe göre tavada veya ızgarada da yapabilirsiniz. Ben sizlerle tavuk pirzolanın fırında yapılışını paylaştım. Tavuk pirzolanın bana göre yediğim en lezzetli hali. Tavuk pirzolaları pişirmeden önce etlerin aralarına ufak delikler açarsanız etin her yerinin çok daha iyi pişmesini sağlamış olursunuz. Açtığınız parçalar içerisine dilimlenmiş sarımsak parçaları da yerleştirirseniz tavuk pirzolanın lezzeti daha da katlanır. Zor beğenen kişiler için hazırladığım tarifi umarım beğenirsiniz. Şimdiden kolay gelsin. Güzel günlerde ve huzurlu sofralarda yemeniz dileğiyle.

Tavuk pirzola malzemeleri
Terbiyesi için
Tavuk pirzola nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk pirzolaları güzelce yıkadıktan sonra aralarına bıçak yardımıyla ufak kesikler atın ve bir geniş bir kabın içerisine alın. Ardından üzerine terbiye için gerekli olan malzemeleri ilave ederek iyice harmanladıktan sonra buzdolabında yaklaşık bir saat kadar dinlendirin. Bu arada patateslerin kabuklarını soyup elma dilimleri şeklinde dilimleyin, soğanların ve sarımsakların da kabuklarını soyarak hazır edin. Daha sonra yeşil ve kırmızı biberleri halka şeklinde bir parmak kalınlığında dilimledikten sonra buzdolabında beklettiğiniz tavukları pirzolaları çıkarın ve fırın tepsisinin üzerine yan yana dizdikten sonra dilimlediğiniz sarımsakları pirzolalara attığınız ufak kesiklerin içine yerleştirin. Daha sonra dilimlediğiniz patatesleri, biberleri, arpacık soğanları, çeri domatesleri ve güzelce yıkadığınız mantarları tepsiye güzel bir şekilde yerleştirdikten ve sebzelerin üzerine biraz tuz serptikten sonra fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürerek yaklaşık 45 dakika kadar pişirin. Tavuk pirzolanız piştikten sonra sıcakken yanında bulgur ya da pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }