{ "title": "Tavuk Şinitzel", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-sinitzel(1).jpg", "date": "22.01.2024 01:34:01", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tavuk şinitzel, genellikle dışarıda yenen ve inanılmaz lezzetli bir tavuk eti yemeğidir. Tavuğun göğüs kısmından yapılan bu yemek hem yağsız göğüsten olduğu için hem de galeta unu kullanılarak yapıldığı için değişik bir damak tadı vardır. Evde yapılan pratik yemeklerin başında gelen Tavuk Şinitzel, çocukların çok severek yediği bir yemektir. Tavuğun diğer yerlerindeki etlerinden de yapılabilen şinitzel, değişik bir yemek yiyelim diyen herkesin evinde kolayca yapabileceği bir yemek çeşididir.

Tavuk şinitzelin malzemeleri
Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?

Tavuk şinitzel, yapılırken en başta aldığımız tavuk göğsü etini belirli bir kalınlık olan parmak eninde parçalanmalıdır. İsterseniz parçalamadan da tüm olarak tek tek işlem yapabilirsiniz. Bence her göğüs iki paralel parçaya yaygan şekilde ayrılarak yapılırsa hem daha çok hem de daha güzel olur. Parçaları bir tencereye önceden kaynattığımız su ile haşlayarak tavuk etlerini önceden hazırlayabiliriz ya da direk kızartabilirsiniz. Elimizdeki galeta unu ve normal unu geniş bir kâseye koyarız. Başka bir kâseye de baharatları koyarak, yumurtaları kırıp özleşene kadar bir çatal yardımıyla çırparız. Bu işlemler bittikten sonra kızartacağımız tavanın içerisine sıvı yağ konularak ocak üzerine alınır ve yağın ısınması beklenir. Isınan yağa tavuk parçalarını önce un karışımına sonra da yumurta karışımına atarak iyice bulaşmasını sağlarız ve arkasından da ısınan yağa atarız. Çift taraflı olarak kızarana kadar yağda bırakılır ve piştiğinde çıkartılır. Her parça için işlem bitene kadar tekrarlanır. Tavuk şinitzeli tabaklara ayarlarken kızarttığımız patatesleri ve limonu yanına süs olarak ilave ederek üzerine de maydanozlarla süsleyebilirsiniz. En son olarak da tereyağı isteyenler için eritilmiş olarak hazır halde bulundurulabilir.

Afiyet olsun.

Malzemeleri kadar yapılışı kısa ve öz olan tavuk şinitzel kolay olmasına rağmen çok gösterişli bir yemektir. Piştikten sonra kuru gibi gelme olasılığına karşı yanına mutlaka domates salatası gibi çoban salata yapılabilir.
" } ] }