{ "title": "Tavuk Şiş", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-sis.jpg", "date": "19.01.2024 09:26:08", "author": "Yonca emine çelik", "article": [ { "article": "Tavuk şiş, tavuk severlerin vazgeçemediği lezzetlerden biridir tavuk şiş. Özellikle de bol soslu ve baharatlı yapıldı mı. Yanına bir ayran tamamdır. İşte ziyafet sofrası tavuk severler için. Nar gibi kızarmış tavuklar. Yanına bol mevsim salatası ve isteğe bağlı pilav veya makarna ile servis edilebileceği gibi sade de servis edilebilir. Tavuk şiş dışarıda mangal partilerinde ızgara da evde fırında ya da tava da rahatlıkla yapılabilir. Çok sevilen bir tarif olması sıklıkla yapılmasını sağlar. Evde elektrikli ızgara makineleri ya da tost makinelerinde da rahatlıkla yapılarak lezzetli tatlar elde edilebilir. Sadece baharatlı ya da soslu olarak hazırlanabilir. Her biri birbirinden lezzetli ve ekonomik tariflerdir. Bir kilo tavuk göğsü ile beş kişi rahatlıkla karnını doyurabilir ve bu sadece on on beş lira gibi bir masraf olur sadece. Şimdi bu çok lezzetli tarifimize bakalım.

Tavuk şiş yapımı için gerekli malzemeler
Tavuk şiş nasıl yapılır?

Tavuk şiş yapımı için ilk olarak bir kilo tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Derin bir kaba alınır ve üzerine baharatlar tuz yoğurt ve sıvıyağ eklenerek iyice karıştırılır. Üzeri kapatılıp buzdolabına konulur ve bir iki saat kadar buzdolabında bekletilir. Ardından dolaptan çıkarılır. Şişlere takılır evde yapılacak ise çöp şişe takılır. İster seramik ya da teflon gibi yapışmaz bir tava da kızartılır. İster tost makinasında ister de yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek fırında kızartılır. Ardından sıcak sıcak servis edilir.
" } ] }