{ "title": "Tavuk Suyu Çorbası", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-suyu-corbasi.jpg", "date": "21.01.2024 22:27:03", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Tavuk Suyu Çorbası, çorbalar yaz kış sofralardan eksik olmayan yemeklerden bir tanesidir. Çorbalar arasında en çok sevilen ve mercimek çorbasından sonra mutfaklarda en çok yapılan çorbalardan bir tanesidir. Özellikle mide rahatsızlıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları geçiren kişiler için oldukça faydalıdır. İçerisindeki havuç, patates ve özelikle de tavuk sayesinde besin değeri oldukça yüksektir. Tercihe göre ister terbiyeli ister terbiye yapmadan da pişirilebilir. Her yaş grubu için oldukça faydalı bir çorbadır. Ana yemeklerden önce mutlaka tercih edilir.

Tavuk Suyu Çorbası İçin Malzemeleri
Tavuk Suyu Çorbası Üzeri için
Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk suyu çorba yapımına tavuğun haşlama işlemi ile başlanır. Derin bir tencerede 4 su bardağı su tuz ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine yıkanmış tavuk ilave edilir ve yaklaşık olarak 40-45 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzgece alınır. Didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için tavukların soğuması beklenir. Tavuk suyunun içinde istenmeyen tavuk parçalarının ayıklanması için süzgeçten geçirilir ve yeni bir tencereye alınır. Ocağın üstüne alınan tavuk suyu kısık ateşte kaynatılır. Tavuk suyu yerine normal su kullanılarak da yapılabilir. Marketlerde satılan tavuk bulyonlar kaynamış suyun içinde eritilerek de tavuk suyu elde edilebilir. Fakat en sağlıklı tavuğun kendisinden elde edilenidir. Tavuk suyu kaynamaya başlayınca içine tel şehriye ilave edilir. Tel şehriye yerine arpa şehriye ya da yıldız şehriye de kullanılabilir. Şehriyeler haşlanırken diğer malzemeler hazırlanır. Patates ve havucun kabukları soyulur ve yıkanır. Yıkandıktan sonra her ikisi de rendenin küçük tarafıyla rendelenir. Rendelenen patates ve havuçlar kaynayan şehriyelere ilave edilir. Son olarak soğuyan tavuklar tel tel didiklenir ve çorbaya ilave edilir. Tavuk suyu eğer çorba malzemeleri için az gelirse kaynamış 1 bardak suda ilave edilebilir. Tüm malzemelerin birbirine özleşmesi için çorba yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılır. Tercihe göre yumurta sarısı, un ve yoğurttan elde edilen terbiye de hazırlanarak çorbaya ilave edilebilir. Tavuk suyuna çorba için kıtır ekmek hazırlanabilir. Bunun için küp şeklinde doğranmış ekmekler pul biber ve nane kızdırılmış sıvı yağda kavrulur. Servis tabağına alınan tavuk suyu çorba üzerine bir tutam kıtı ekmek eklenerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }