{ "title": "Tavuk Tandır", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-tandir(1).jpg", "date": "20.01.2024 04:49:30", "author": "ENES ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Tandır, Hazırlanış emek isteyen tavuk tandır ağızları sulandıran oldukça lezzetli bir besindir. Tavuğun lezzeti ve baharatların aromasıyla bütünleşen tavuk tandır özellikle misafirlerinizi ağırlarken akşam yemeklerinde hazırlayacağınız bir ana yemek türüdür. İçerisinde bulunan besinlerin kalori değeri itibariyle kişinin doymasını sağlayan güzel bir lezzettir. Çocukların severek tükettiği bu ana yemeğin bugün sizlerle tarifini paylaşacağım.

Tavuk Tandır Malzemeleri
Tavuk Tandır Nasıl Yapılır?

Orta boy bir tava içerisine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ konulur. Kısık ateş üzerinde yağ kızarınca ince ince doğranan biberler ve havuç atılır. Biberler biraz kızarınca üzerine ikiye bölünen tavuk göğsü kare şeklinde atılır. Akabinde küp-küp doğranan soğanlar bu karışımın üzerine atılır. Yağ bir müddet biber, havuç ve soğanı kızartınca, yemeğin sulanması amacıyla kare şeklinde doğranan domatesler ilave edilir. Akabinde yarım saat kadar kısık ateş de tavuk tandır pişmeye bırakılır. Yarım saatin sonunda yemeğimizin baharatlarını tam anlamıyla alması amacıyla karabiber ve tuz eklenir. Ardından yarım saat kadar kapağı hiç açılmaksızın pişmeye bırakılır. Yemeğin suyu ile iyice pişen tavuk tandır pişmesini tamamlanır. Ocak üzerinde alınan kuzu tandır uygun şekilde servis tabaklarına konulur. Üzerine ince ince doğranan bir tutam maydanoz eklenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }