{ "title": "Tavuk Tantuni", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-tantuni(1).jpg", "date": "21.01.2024 09:48:43", "author": "Gülşen boğa", "article": [ { "article": "Tavuk tantuni, çok sevilen bir yiyecek olarak bilinen tavuk tantuni hiç kimsenin yok diyemeyeceği bir lezzettir. Mersin yöresine ait olan bir yemek olarak bilinen tantuni kuzu eti ile ve tavuğun, beyaz tarafıyla yapılan leziz bir yiyecek türüdür. Yanında soğuk içeceği ile keyifle yenilen tavuk tantuniyi evinizde kendi zevkinize göre yaparak içerisine koyacağınız acı ile iştahları açacaktır. Yöresel olan tantuniyi özelikle sadece tantuni yemeye, gelen yerli ve yabancıların uzak yerlerden gelip yemeklerini yiyip geri dönmeleri olası bir durumdur. Tercihe göre ister, tavuk ister et olarak yenilen tantuni yiyen kişilerce lezzetlerini unutamazlar. Tavuk tantuni hem hesaplı olarak alınan ayrıca zahmetli olan bu yemeğin beyaz etten yapıldığı için sağlığa zararı olmaz.

Tavuk tantuni için gerekli malzemeler
Tavuk tantuni nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü güzelce yıkayıp bir tencerede haşlayalım daha sonra iyice pişen tavukları, suyundan alıp kemiklerini ayıklayıp ince kıyalım geniş ve büyük bir tava içerisine kıyılan tavuk etlerini koyalım. Tavuk etlerinin üzerine 1 çay bardağı sıvı yağımızı döküp güzelce kavuralım. İyice kavrulan tavuk etinin üzerine doğranmış yeşil biberleri ve soğanları üzerine ekleyip güzelce harmanlıyoruz. Bu arada marul, soğan ve domatesi doğrayıp salata yapıyoruz. Ayrıca pul biber, kimyon, tuz ve sarımsakları en son üzerine dökerek hepsi bir arada güzelce kavuralım. Kavrulmuş olan tavuk tantuni isteğe göre yağlanıp lavaş ekmek içerisine etleri koyarak içerisine yapılan salatadan da ekleyip bir güzel dürüm yapılır. Yapılan tavuk tantuni isteğe göre lavaşın içinde veya yanında salata konarak sıcak olarak servis yapılır. Yapılan servis tabağına limon eklenerek, İsteğe göre tavuk tantunisini bol acılı yaptırıp daha lezzetli olarak yenilebilir. Yapılan tavuk tantuni sürekli kısık ateşte kalması gerekir arada dibi tutmasın diye yağ az dökülerek harmanlanır. Kurumaması için bunun hep tekrarı yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }