{ "title": "Tavuk Yetiştiriciliği", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/tavuk-yetistiriciligi.jpg", "date": "21.01.2024 13:03:52", "author": "Gülistan Ateş", "article": [ { "article": "Tavuk Yetiştiriciliği, Tavuk bakımıoldukça ciddi ve özen gerektiren bir iştir. Tavuk yetiştiriciliğinde yumurta kalitesinin artması için hem de aşılamalarının ve beslenmelerinin düzenli şekilde yapılması bakımından tavuk yetiştiriciliği konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekmektedir.

Özellikle yumurta tavuğu beslemek ticari bakımdan hassasiyet gösterilmesi gereken bir iştir. Dekalb cinsinde tavuklar az yem tüketip fazla verim alınması dolayısı ile daha çok tercih edilen bir cins olduğu söylenebilir. Salgın hastalıklar salma yönteminin yapıldığı tavukçulukta daha hızlı yayılmaktadır. Dolayısı ile bu nedenle belli başlı tavuk hastalıklarına karşı düzenli aşılama yapılması önemlidir. Bunun yanı sıra kümeslerin doğru bir şekilde temizlenmesi ve kirden arındırılması yöntemleri de önemlidir. Her hafta tavuğun yumurtasının şekli rengi, yem tüketimi, yumurta ağırlığı gibi bazı değerler ölçülmeli ve tavuğun bakımının her zaman maximum düzeyde iyi hale getirilmesi için uğraşılmalıdır. Kümes ısısı, kümeslerin havalandırma, yem ve su durumu iyi denetlenmelidir. Bu faktörler gereği gibi değerlendirilir ise tavuklardan yüksek oranda verim elde edilebilir.

Son zamanlarda organik beslenmenin rağbet kazanmasıyla tavuk çiftlikleri de önem kazanmaya başladı. Peki bir tavuk çiftliği kurmak için ne yapmak gerekir, maliyeti nedir ve bir tavuk çiftliği kurabilmek için ne tür belgeler gereklidir?

" } ] }