{ "title": "Unlu Tavuk Çorbası", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/unlu-tavuk-corbasi.jpg", "date": "19.01.2024 01:00:31", "author": "nagihan", "article": [ { "article": "Unlu Tavuk Çorbası, Çorba çeşitleri her öğün tercih edilmektedir. Çorba faydası bakımından ve içinde barındırdığı vitaminler sayesinde çok sık tercih edilmektedir. Çorba çeşitleri özellikle kış aylarında ve ramazan aylarında çok sık tercih edilmektedir. Ramazan aylarının dışında gripte, boğaz ağrısında ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda da çorba çeşitleri çok tercih edilir. Grip rahatsızlıkların da özellikle tercih edilen çorba çeşidi unlu tavuk çorbasıdır. Unlu tavuk çorbası lezzetli oluşu ve yapılışının kolay olması ile çorba çeşitleri arasında en fazla tercih edilendir. Unlu tavuk çorbasının tarifi şu şekildedir;

Unlu Tavuk Çorbası malzemeleri
Unlu Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Çorba yapımına öncelikle tavuğu haşlamakla başlayın. Tavuğu yıkayın. Daha sonra çabuk haşlanması için düdüklü tencereye koyun ve yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tavuğu çıkarın ve soğuması için bir müddet bekleyin. Tavuk soğuduktan sonra didikleyin. Tavuğun hepsini kemiğinden ayırın. Tavuğu didikledikten sonra ayrı orta boy bir tencerenin içine yağı koyup eritin. Eriyen yağın üzerine unu ilave ederek kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra unun üzerine salçayı ilave ederek karıştırın. Ocağın altı kısık olursa unun ve salçanın yanmasını engellemiş olursunuz. Kavurma işlemi bittikten sonra tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Birden suyu ilave ederseniz un top top olur. Tavuk suyunu ilave ettikten sonra suyu kaynamaya bırakın. Kaynayan su kıvama gelene kadar kaynatın. Suyun özleşmesi gerekir. Kaynayan suyun içerisine didiklediğiniz tavukları ilave ederek karıştırın. Daha sonra tuzunu ilave ederek iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirebilirsiniz. Böylece unlu tavuk çorbanız hazır olacaktır. Bir süre dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }