{ "title": "Yalancı Çerkez Tavuğu", "image": "https://www.tavuk.web.tr/images/yalanci-cerkez-tavugu.jpg", "date": "20.01.2024 10:44:11", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "Yalancı Çerkez Tavuğu, gerçek çerkez tavuğu yemeğini yapmak oldukça zahmetli bir işlem olduğu için süre gelen yıllar içerisinde alternatifi üretilmiştir. Gerçek çerkez tavuğu sıcak yenen bir yemektir. Çerkezlerde bu yemeğin yeri diğerlerinden ayrıdır. O nedenle genellikle aile ve akraba toplantılarında veya özel günlerde yapılır. Yalancı çerkez tavuğu ise soğuk yenen bir meze türüdür. Herkes tarafından bilinen ve yapımı kolay olduğu için sofralarda sıkça tercih edilen bir mezedir. İçerisinde bulunan tavuk sebebiyle besin değeri oldukça yüksek bir mezedir. Bu sayede diğer mezelerden ayrılır. Akşam yemeklerinde ana yemek yanına aperatif olarak ya da çay saatlerinde rahatlıkla tercih edilebilir.

Yalancı Çerkez Tavuğu İçin malzemeleri
Sosu için
Yalancı Çerkez Tavuğu Üzeri için
Yalancı Çerkez Tavuğu Nasıl Yapılır?

Yalancı çerkez tavuğu yapımı için öncelikli olarak tavuk göğsü hazırlanır. Derin bir tencere içene alınan 1 litre su, biraz yağ ve biraz tuz ile iyice kaynatılır. Kaynamış su içerisine yıkanmış tavuk ilave edilir ve yaklaşık olarak 45 dakika kadar haşlanır. Haşlanan tavuklar süzülerek didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için bir kenarda bekletilir. Sarımsakların kabukları soyularak rendenin küçük tarafı ile rendelenir. Derin bir karıştırma kabında süzme yoğurt, mayonez, sarımsak, tuz, zeytinyağı iyice çırpılır. Cevizler iri parçalar halinde doğranarak karıştırma kabına eklenir. Ardından soğuyan tavuklar da tel tel didiklenerek karıştırma kabına ilave edilir. Tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Hazırlanan yalancı çerkez tavuğunun servis yapılmadan önce soğuması ve dinlenmesi için 1-2 saat kadar buzdolabında bekletilmesi gerekir. Küçük bir tavada sosu hazırlığı için sıvı yağ kızdırılır. Biber salçası kızdırılmış sıvı yağda iyice kavrulur. Biber salçası yerine tercihe göre domates salçası da kullanılabilir. Salça sevmeyenler sıvı yağda toz kırmızı biber de kızdırarak sos için aynı görüntüye ulaşabilirler. Yalancı çerkez tavuğu alınır ve hazırlanan sos üzerine gezdirilir. Son olarak üzerine kırılmış ceviz parçaları da serpilerek soğuk olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
" } ] }