Tavuk Bonfile

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanımlarının misafirleri için özellikle bu yemeği yapması tercih etme nedenlerindendir. Sadece kolay olması da değil çocuklarında sorun çıkarmadan yediği bir yemektir. Şimdi burada tavuk bonfilenin nasıl yapılacağına değineceğiz.
Türk mutfağı bonfile çeşidi bakımından oldukça zengindir örneğin; Sebzeli bonfile, soslu bonfile, mantarlı ıspanaklı bonfile oldukça sık yapılan yemeklerdendir. Sizde dilerseniz sade dilerseniz de bonfilenin çeşitlerini de yapabilirsiniz. Biz burada sade bonfilenin malzemelerini ve nasıl yapıldığını vereceğiz.

Tavuk Bonfile Malzemeleri

  • 1 adet tavuk bonfile (Tavuk göğsü)

Tavuk bonfilenin terbiyesi için gerekli malzemeler

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
Servis önerisi; aslında burada yalnızda servis edebilirsiniz, görüntü açısından göz dolduran bir yemektir. Ancak bizim toplumumuzda bir yemeğin yanında pilav ve salata olmazsa olmazlarımızdandır. Bana soracak olursanız tavuk bonfilenin yanına yakışacak iki şey patates ve pilavdır. Böylelikle hem 1 parça tavuk göğsünden daha fazla servis çıkarırsınız hem de çok şık görünmesini sağlarsınız.
  • Elma dilimi patates veya pilav

Tavuk Bonfile Nasıl Yapılır?


Tavuk bonfile için öncelikle bonfilelik elinizi güzelce yıkayın arkasından birazcık limon ya da limon suyuyla ovalayın bu işlem tavuk etinin sası kokmasını engelleyecektir.
Arkasından etiniz çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Sarımsakları rendeleyin. Etlerinizi dilimledikten sonra terbiyesi için genişçe bir kaba, baharatları sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı ve sütü ilave ederek karıştırın. Her zaman dediğim gibi sosladığınız etleri pişirmeye bırakmadan önce mutlaka dinlendirin. Dinlenen etin lezzeti daha fazla olacaktır. Şimdi sosladığımız etimizi 15-20 dk. Buzdolabında dinlendirelim. Bu işlemden sonra teflon bir tavada ya da genişçe bir tencerede etlerimizi pişirmeye alacağız ancak tencere ve tavanın yapışmaz olmasına dikkat edelim. Tavuk bonfile ızgarada da çok süper olur dilerseniz tava yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz. Şimdi hazırladığımız bonfile etleri, kısık ateşte arkalı önlü kızartınız. Servisini soğutmadan yapınız. Son bir uyarı yapayım, tavuk bonfileyi dilimlerken çok kalın ya da çok ince kesmeyiniz. Eğer çok kalın olursa içi çiğ kalabilir ya da çok geç pişer. Etler çok ince olursa bu defada etlerimiz kuruyacaktır. En iyisi orta kalınlıkta ayarlayarak dilimleyiniz tüm bir tavuk göğsünden ortalama 8 dilim çıkacaktır. Buda orta karar bir kalınlık olduğu için etiniz yumuşacık bir lezzete kavuşacaktır. Önerim sıcakken servis etmenizdir. Bonfilenin yanında pilav veya elma dilimi patates ile servis yapabilirsiniz tercih sizin; umarım beğenenirsiniz, sevgiler. Şimdiden herkese afiyet olsun.
21.01.2024 02:45:05
Tavuk Bonfile ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tavuk Bonfile Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Bonfile"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Sussex Tavuk

Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. B...
Devamını Oku

Brahma Tavuk

Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalış...
Devamını Oku

Tavuk Biti

Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dı...
Devamını Oku

Australorp Tavuk

Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınma...
Devamını Oku

İran Tavuğu

İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde...
Devamını Oku

Fizan Tavuğu

Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetişt...
Devamını Oku

Habeş Tavuğu

Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çi...
Devamını Oku

Pleymut Tavuk

Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 ...
Devamını Oku

Tavuk Göğsü Haşlama

Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum...
Devamını Oku

Tokat Tavuğu

Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı...
Devamını Oku

Hint Tavuğu

Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerd...
Devamını Oku

Tavuk Gübresi

Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu...
Devamını Oku

Gurk Tavuk

Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dönemi ola...
Devamını Oku

Paçalı Tavuk

Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlandıranla...
Devamını Oku

Kremalı Köri Soslu Tavuk

Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir. Körini...
Devamını Oku

Tavuk Sosları

Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur ya da tavuğun neresi ile yemek yapı...
Devamını Oku

Zibrit Tavuk

Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne doğru çı...
Devamını Oku

Tavuk Döner Kaç Kalori?

Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırlığında ...
Devamını Oku

Sultan Tavuğu

Sultan tavuğu, Kökeni Türkiye olan bir tavuk türüdür. Sultan tavuğu Osmanlılar döneminde 1850 yılında İngiltere ülkesine hediye edilerek dünyaya tanıtılmıştı...
Devamını Oku

Kelebek Tavuk

Kelebek Tavuk, kelebek tavuğun ense kısmından çıkarılan bir parçadır. Görüntüsü itibariyle kelebek adını almıştır. Kelebek tavuk büyük marketlerden ya da kas...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024