Çin Tavuğu
Çin tavuğu, Çin tavuğu tarifi harika bir tavuk yemeği çeşididir. İçine koyulan sebzeler sayesinde daha da lezzetli oluyor. Bu yemeği kolaylıkla yapabilirsiniz. Hem kolay, pratik hem de çabuk pişen bir yemektir. Çok güzel görüntüsü vardır. İnsanların önce gözüne sonra midesine hitap ediyor. Misafirlerinize yapacağınız en güzel yemeklerden biridir.
Yanına da pilav yaparak servis yaparsanız harika oluyor. Çin tavuğu yemeğini sevmeyen yoktur. Çocuklarda çok severek yiyor. Gelişme çağında olan çocuklar için çok faydalı bir yemektir. Çin tavuğu yemeği çok sağlıklıdır. İçinde bol miktarda protein, vitamin, mineral, kalsiyum bulunur. İnsan vücuduna kuvvet ve enerji verir. Besleyicidir ve yiyenlere enerji verir. Kırmızı eti sevmeyenler için mükemmel bir yemektir. Diyet yapanlar içinde çok iyi bir seçimdir. Kilo yapmaz ve tok tutar. Çin tavuğunun lezzetinden ve sağlığından bu kadar bahsettikten sonra gelin tarifini yapmaya başlayalım. Yapmak isteyenlere kolay gelsin.
Çin tavuğu tarifinin malzemeleri- 700 gr tavuk fileto olacak
- 2 tane büyük boy kabak
- 3 tane büyük boy havuç
- 1 tane orta boy kırmızı biber
- 1 su bardağı kadar un
- 4 diş sarımsak ezmesi
- 1 kaşık kadar soya sosu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Biraz tuz
- 1 tatlı kaşığı dolusu susam
Çin tavuğu tarifi nasıl yapılır?
Sizlerle paylaşacağım çok güzel bir Çin tavuğu tarifim var. Çok güzel oluyor yapmanızı tavsiye ederim.
İlk önce tavukları uzun jülyen şeklinde doğrayalım ve sonra soya sosunu da koyup güzelce harmanlayalım. Unumuzu bir kabın içine dökelim ve tavuklarımızın her tarafını una bulayalım. Fritözde ya da başka bir kabın içinde unladığımız tavukları bol yağın içerisinde kızartalım. Şimdi diğer malzemeleri hazırlaya başlayalım. Havucumuzun kabuklarını soyalım ve ortadan uzunlamasına ikiye bölelim ve çaprazlamasına da ikiye bölelim. Havuçları kestiğimiz şekilde aynısı gibi kabağımızı da çaprazlama uzun uzun keselim.
Sonra ayrı bir tencerede havucumuzu ve kabağımızı suyla haşlayalım. Bu sırada havucumuzun ve kabağımızın fazla haşlanmamasına dikkat edelim. Biraz diri olursa çok iyi olur. Çünkü bir sonraki aşamada da pişeceği için. Geniş teflon tavamıza iki kaşık yağımızı koyalım ve sarımsağı ince ince kıyalım. Tavamıza atıp karıştıralım. Biberimizi uzun uzun jülyen kesiyoruz ve tavamıza koyuyoruz. Üzerine haşladığımız kabağı ve havucu ilave ederek yedi sekiz dakika soteleyerek karıştırmaya devam edelim. Üzerine kızarttığımız tavukları da ilave edelim ve tuzu ekleyip hep beraber iki dakikada ateş üzerinde karıştırarak harmanlayalım. Üzerine susamı ekleyip ocağımızın altını kapatıyoruz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 01:56:17
Çin Tavuğu ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|