Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ev hanımlarının misafirleri için özellikle bu yemeği yapması tercih etme nedenlerindendir. Sadece kolay olması da değil çocuklarında sorun çıkarmadan yediği bir yemektir. Şimdi burada tavuk bonfilenin nasıl yapılacağına değineceğiz. Türk mutfağı bonfile çeşidi bakımından oldukça zengindir örneğin; Sebzeli bonfile, soslu bonfile, mantarlı ıspanaklı bonfile oldukça sık yapılan yemeklerdendir. Sizde dilerseniz sade dilerseniz de bonfilenin çeşitlerini de yapabilirsiniz. Biz burada sade bonfilenin malzemelerini ve nasıl yapıldığını vereceğiz.

Tavuk Bonfile Malzemeleri
  • 1 adet tavuk bonfile (Tavuk göğsü)
Tavuk bonfilenin terbiyesi için gerekli malzemeler
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve kekik
  • 2 tatlı kaşığı süt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • Tuzu kendi damak zevkinize göre ayarlayın.
Servis önerisi; aslında burada yalnızda servis edebilirsiniz, görüntü açısından göz dolduran bir yemektir. Ancak bizim toplumumuzda bir yemeğin yanında pilav ve salata olmazsa olmazlarımızdandır. Bana soracak olursanız tavuk bonfilenin yanına yakışacak iki şey patates ve pilavdır. Böylelikle hem 1 parça tavuk göğsünden daha fazla servis çıkarırsınız hem de çok şık görünmesini sağlarsınız.
  • Elma dilimi patates veya pilav
Tavuk Bonfile Nasıl Yapılır?

Tavuk bonfile için öncelikle bonfilelik elinizi güzelce yıkayın arkasından birazcık limon ya da limon suyuyla ovalayın bu işlem tavuk etinin sası kokmasını engelleyecektir. Arkasından etiniz çok ince olmayacak şekilde uzunlamasına dilimleyin. Sarımsakları rendeleyin. Etlerinizi dilimledikten sonra terbiyesi için genişçe bir kaba, baharatları sıvı yağı, rendelenmiş sarımsağı ve sütü ilave ederek karıştırın. Her zaman dediğim gibi sosladığınız etleri pişirmeye bırakmadan önce mutlaka dinlendirin. Dinlenen etin lezzeti daha fazla olacaktır. Şimdi sosladığımız etimizi 15-20 dk. Buzdolabında dinlendirelim. Bu işlemden sonra teflon bir tavada ya da genişçe bir tencerede etlerimizi pişirmeye alacağız ancak tencere ve tavanın yapışmaz olmasına dikkat edelim. Tavuk bonfile ızgarada da çok süper olur dilerseniz tava yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz. Şimdi hazırladığımız bonfile etleri, kısık ateşte arkalı önlü kızartınız. Servisini soğutmadan yapınız. Son bir uyarı yapayım, tavuk bonfileyi dilimlerken çok kalın ya da çok ince kesmeyiniz. Eğer çok kalın olursa içi çiğ kalabilir ya da çok geç pişer. Etler çok ince olursa bu defada etlerimiz kuruyacaktır. En iyisi orta kalınlıkta ayarlayarak dilimleyiniz tüm bir tavuk göğsünden ortalama 8 dilim çıkacaktır. Buda orta karar bir kalınlık olduğu için etiniz yumuşacık bir lezzete kavuşacaktır. Önerim sıcakken servis etmenizdir. Bonfilenin yanında pilav veya elma dilimi patates ile servis yapabilirsiniz tercih sizin; umarım beğenenirsiniz, sevgiler. Şimdiden herkese afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir?

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Yetiştiriciliği

Tavuk Yetiştiriciliği

Güncel

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Gübresi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Gübresi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Irkları Nelerdir?

Tavuk Irkları Nelerdir?

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri