Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tavuk Balığı

Tavuk Balığı

Tavuk Balığı, Uzman biyologların yapmış olduğu araştırmalar neticesinde binlerce çeşit balık türü bulunmaktadır. Bu balık türlerinden bir kısmı zehirli olup bir kısmı da yemeklerde kullanılan balık türleridir. Yapılan araştırmalarda tavuk balığı oldukça lezzetli olan balık türlerinden bir tanesidir. Tavuk balığının yapısında bulunan vitaminler besin değeri yönünden oldukça besleyicidir. Yapılan araştırmalar neticesinde 13 tavuk balığı çeşidi deniz ve göllerin yapısında bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda tavuk balığının boyu 30 cm ile 1,5 metre arasında ortalama boyları bulunmaktadır. Ayrıca tavuk balığı ortalama olarak 500 gramdan 15 kilograma kadar türleri bulunmaktadır. Tavuk balığı görüntü itibariyle şişman ve baş kısmı ise füze biçimindedir. Baş kısmının sivri olması ve gümüş gri renk özelliği taşınmaktadır. Tavuk balığının tadı oldukça özel olmakla birlikte içi ince beyaz olup az yağlıdır. Özellikle tava ve buğulaması yapıldığı taktirde oldukça lezzetlidir. Yapılan araştırmalarda tavuk balığı Atlantik denizinin geniş havzasında bulunmak da olmakla birlikte ülkemizde Akdeniz bölgesinde bulunmaktadır. Tavuk balığı tür itibariyle ağ sistemi ile balıkçılar tarafından tutulmaktadır. Kimi amatör avcılar tarafından çapa ve olta yardımı ile tutulduğu gözlemlenmiştir.

Tavuk Balığının Görüntüsü


Bu tür kendi türü içerisinde on üç farklı cinsi bulunmaktadır. Yapılan araştırmalarda tavuk balığının gözleri oldukça iri ve geniz ağızlı bir görüntüye sahiptir. Ot, mil ve küçük böcek gruplarıyla beslendiğinden dolayı dişleri oldukça sağlamdır. Yapılan araştırmalarda dişi tavuk balığının ortalama 200.000 yumurta bıraktığı tespit edilmiştir. Dişi tavuk balığının erkek tavuk balığına göre daha iri ve büyüktür. Ayrıca dişi balık türlerinin, erkek tavuk balık türlerine göre derileri daha fazla kalındır.

Tavuk Balığı Üreme ve Yaşam Alanı


Tavuk balıkları ticari bakımdan oldukça önemli bir yere sahiptir. Özellikle son dönemlerde aşırı avlanma nedeniyle nesli tehlikeye düşen tavuk balığı koruma altına alınmıştır. Belirli ölçü ve kilodan büyük olmayan balıkların tutulması halinde yetkililer tarafından ciddi anlamda cezalar verildiği görülmüştür. Tavuk balığının etik özellikle Temmuz ve haziran aylarından oldukça lezzetlidir. Yapı itibariyle yaradılışın gereğince oldukça yağsız olan bu balık türü kolesterole faydalı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Usta ellerde pişirilen tüketilen tavuk balığı lezzet itibariyle tavuğu andırmasından dolayı tavuk balığı olarak isimlendirilmiştir. Tavuk balığı yumurtalarını sazlık ve mercan diplerine yapar, erkek tavuk balığının döllenmesi ile tavuk balığı beyaz renkte 1-7 gün içerisinde olgunlaşarak oluşur. Tavuk balığı halk arazında mezgit balığı olarak bilinmektedir. Yaradılış gereğince oldukça sakin olup stressiz bir balık türüdür. Ilıman denizlerde üst yüzeyine çıkan tavuk balığı soğuk olan deniz bölgelerinde 300 cm yani 3 metre derinlikteki akıntıda yaşarlar. Yapı ve yaradılış gereğince sürekli olarak hareket halindedir. Ülkemizde yapılan araştırmalarda Akdeniz, Karadeniz, Ege ve Marmara denizlerinde yaşadığı ve bu denizlerin hayat şartlarına ayak uydurduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bu balık türü kış aylarında akıntıdan kaynaklı olarak Karadeniz bölgesinde Marmara'ya doğru sürüklenerek göç ettikleri tespit edilmiştir. Yapılan araştırmalarda bu cinsin havuz balıkçılığında üretildiği gözlemlenmiş ise de balık üreticileri çoğunlukla geliri daha fazla olan balık türlerinden dolayı bu türü üretmediği anlaşılmıştır.
Son Güncelleme : 19.01.2024 17:28:09
Tavuk Balığı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tavuk Balığı Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Balığı"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024