Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Fırında Kremalı Patatesli Tavuk, yapımı oldukça kolay ve lezzetli bir yemektir. Tavuk yemeklerinin yanında sıklıkla tercih edilen patateslerin kızartılmadan bu şekilde pişirilmesi hem daha sağlıklı hem de daha besleyicidir. Yapımı oldukça basittir ve zaman almaz. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz fırında kremalı patatesli tavuk, akşam yemekleri için oldukça idealdir. Yanına yapılacak mevsim salata ile akşam yemeği zenginleştirilebilir. Bu lezzetli tarifi hep birlikte hazırlamaya başlayalım. Akşama konuklarınız için güzel bir sürpriz yapalım. Fırında Kremalı Patatesli Tavuk İçin Malzemeler
Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Üzeri için
Fırında Kremalı Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır? Fırında kremalı patatesli tavuk yemeği için öncelikli olarak tavuklar hazırlanır. Tavuk seçimi tercihe göre değişebilir. İster tavuğun göğüs kısmı ister tavuk butu ile de hazırlanabilir. Tavuk pirzola tercih edilmesinin en büyük sebebi tavuğun bu bölümünün daha sulu ve daha lezzetli olmasıdır. Tavuklar duru su ile iyice yıkanır. Yıkanan tavukların sularının süzülmesi için bir süre süzgeçte bekletilir. Diğer yandan patateslerin ve havuçların kabukları soyulur. Her ikisi de parmak kalınlığında ve halka şeklinde doğranır. Dilimlenen patatesler ve havuçlar iyice yıkandıktan sonra süzülmeleri için bir kenara alınır. Karıştırma kabına krema, salça, yoğurt, sıvı yağ ve tüm baharatlar eklenir. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır ve karıştırma kabına ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırıldıktan sonra tavuklar da karıştırma kabına eklenerek iyice harmanlanır. Vaktiniz varsa tavukların harçlanmış şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletilebilir. Böylece tavuklar hazırlanan karışıma iyice yedirilmiş olacak ve yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaktır. Fırında kremalı patatesli tavuk hazırlanışına geçmeden önce fırın 200 dereceye ayarlanarak önceden ısıtılmalıdır. Tercihe göre fırın tepsisi ya da dikdörtgen şekilli borcam kullanılabilir. Ancak borcam kullanımı malzemelerin dizilişi ve rahat pişmesi açısından bu yemek için daha uygundur. Borcamın tabanı sıvı yağ ile iyice yağlanır. Patatesler tuz ile harmanlandıktan sonra balık sırtı şeklinde borcamın tabanına dikkatlice dizilir. Patateslerin üzerine havuçlar dizilir. Havuçların da üzerine tavuklar yerleştirilir. Kalan kremalı harç da patateslerin ve tavukların üzerine döküldükten sonra yemek pişmesi için fırına verilir. Fırında yaklaşık olarak 30-35 dakika kadar pişirilmesi yeterlidir. Fırından çıkarılan tavuklar üzerine kaşar peyniri serpiştirilerek tekrar fırına verilir. Kaşar peynirler eriyene ve kızarana kadar yaklaşık 10 dakika daha pişirilir. Fırında kremalı patatesli tavuk yemeğimiz fırında biraz dinlendikten sonra servis tabağına alınır ve sıcak olarak servis yapılır. Afiyet olsun. |