Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk

Beşamel Soslu Tavuk, içerisinde her biri birbirinden sağlıklı ve lezzetli besinler yer alır. Bol proteinli ve bol karbonhidratlı bir yemektir. Özellikle akşam yemeklerinde kalabalık sofralar için şölen niteliğindedir. Genellikle özel günlerde, aile ve akraba toplantılarında tercih edilir. Yapımı biraz zahmetli gibi gözükse de çok fazla el oyalamaz. Başlı başına bir öğün olarak tüketilebilir. Yanına sadece yeşil salata yapılarak da servis yapılması yeterlidir.

Beşamel Soslu Tavuk İçin Malzemeleri

  • 500 gram tavuk pirzola
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 100 gram bezelye
  • 2 adet küçük patates
  • 2 adet küçük havuç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Beşamel Sos için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz

Beşamel Soslu Tavuk Üzeri için

  • 1 su bardağı kaşar peyniri
Beşamel Soslu Tavuk Nasıl Yapılır?

Beşamel soslu tavuk yapımı için öncelikli olarak tüm malzemelerin ayrı ayrı hazırlanması gerekir. Tavuklar yıkanır ve kuşbaşı olarak doğranır. Soğanların ve sarımsakların kabukları soyulur. Soğanlar küp şeklinde doğranırken sarımsaklar ince ince kıyılır. Patates ve havuçların kabukları soyularak küçük küpler halinde doğranır. Taze bezelyeler su dolu bir tencerede yaklaşık 10-15 dakika kadar haşlanır. Bezelyeler diğer malzemelerle birlikte fırında tekrar pişeceği için haşlanırken diriliğini kaybetmemesine özen gösterilmelidir. Haşlanan bezelyeler süzgeçten geçirilerek bir kenarda soğumaya bırakılır. Tüm malzemeler hazırlandıktan sonra pişirme işlemine geçilebilir. Bunun için derin bir tencere ya tava tercih edilmelidir. Tavaya bir miktar yağ konularak yağ iyice kızdırılır. Daha sonra soğan ve sarımsaklar eklenerek yumuşayıncaya kadar kavrulmaya devam edilir. Daha sonra tavuklar eklenir. Tavuklar rengini değiştirip birkaç dakika kavrulduktan sonra baharatlarla birlikte diğer malzemeler ilave edilebilir. İlk olarak havuçlar ilave edilir. Havuçlar birkaç dakika kavrulduktan sonra patatesler ilave edilir. Son olarak bezelyeler ilave edildikten sonra tüm malzemeler birlikte kavrulmaya devam edilir.

Tüm bu malzemeleri hazırlamak için vakti olmayanlar marketlerde hazır olarak satılan konserve garnitürleri de tercih edebilir. Daha sonra salça ilave edilir. Salça tüm malzemelerle özleştikten sonra bir miktar su ilave edilerek salçanın kıvamı inceltilir. Salça tadını sevmeyenler salça yerine kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domates de kullanabilir. Tavuklu karışım derin bir fırın kabına ya da borcama alınır. Beşamel sos hazırlanırken bu sayede tavuklu karışımında biraz soğuması sağlanmış olur. Farklı bir tencerede beşamel sos için un, margarinle birlikte kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Un kavrulduktan sonra süt ve su ilave edilerek bu sefer tel çırpıcı ile karıştırılmaya başlanır. Beşamel sosun hazırlanırken içinde unların topaklaşmamasına dikkat edilmelidir. Bu nedenle tel çırpıcı ile ara verilmeden karıştırılması gerekir. Beşamel sos kıvam bulunca içine tuz ilave edilerek ocaktan alınır. Beşamel sosun daha pürüzsüz bir kıvamda olması için belenderden geçirilmesi gerekebilir. Hazırlanan beşamel sos fırın kabındaki tavuklu harcın üzerine boşluk kalmayacak dökülür. Beşamel soslu tavuk önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirilir. Yarım saat sonra fırından çıkarılan beşamel soslu tavuk üzerine kaşar peyniri serpilerek yeniden fırına verilir. Kaşarlar eriyinceye ve renk değiştirinceye kadar yaklaşık 10 dakika daha fırında pişirilir. Fırından çıkarılan beşamel soslu tavuk oda sıcaklığında dinlenmesi için beklenir. Daha sonra istenilen şekillerde kesilerek servis tabağına alınan beşamel soslu tavuk sıcak olarak sunum yapılır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:13:15
Beşamel Soslu Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Beşamel Soslu Tavuk Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Beşamel Soslu Tavuk"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024