Fırında Patatesli Tavuk Fırında patatesli tavuk, aniden gelen misafirler için hazırlayabileceğiniz hem kolay hem de göz alıcı ve doyurucu bir fırın yemeğidir. Bu yemeğin malzemelerini kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, bezelye veya havuç ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz. Bu tarif, annemden öğrendiğim bir tarif olup, onun zamanında tavukların doğal beslenmesiyle elde edilen lezzeti hala hatırlıyorum. Malzemeler
Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır? Patatesleri ve soğanları elma dilimi şeklinde doğrayın. Yeşil biberleri uzun uzun doğramayı tercih edebilirsiniz; bu görsel olarak daha şık duracaktır. Sarımsakları ortadan ikiye bölüp, harmanlayacağınız kabın içine ekleyin. 2 adet domatesi rendeleyin ve patateslerin domatesin tadını içine çekmesini sağlayın. Kalan domatesleri halka şeklinde ya da yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kaba patatesleri, soğanları, sarımsakları, yeşil biberleri ve rendelediğiniz domatesleri koyup iyice karıştırın. Üzerine tavuk etlerini ilave edin ve karıştırarak fırın tepsisine boşaltıp genişçe yayın. Sos için, geniş bir kaba kaynamış suyu boşaltın. Salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, kimyonu, kekiği, damak tadınıza uygun miktarda tuzu, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırarak tatların birbirine geçmesini sağlayın. Hazırladığınız sosu tepsideki tavuklu patatesin üzerine gezdirerek dökün. Halka şeklinde ya da istediğiniz şekilde doğradığınız domatesleri tepsinin üzerine yayarak veya dizerek yerleştirin. Malzemelerin tepside şık görünmesini sağlayarak yemeği daha keyifli hale getirebilirsiniz. Fırında Patatesli Tavuğu, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ankastre fırınlarda bu süre 15 dakika daha uzayabilir. Şimdiden herkese afiyet olsun. |