Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patatesli tavuk, bu yemek aniden gelen misafire çıkabilecek hem kolay hem güzel hem de göz dolduran karın doyurucu bir fırın yemeğidir. Üstelik bu yemekte malzemeleri kendinize göre belirleyebilirsiniz. Örneğin illaki şu malzeme şart diye bir şey yok evde varsa bezelye ya da havuç koyabilirsiniz yoksa koymasanız da olur. Ben bu yemeği kitaplardan ya da İnternetten öğrenmedim çocukken annem bu yemeği bize çok sık yapardı, tabi o zaman tavuklar doğal besleniyordu ve tavuğun lezzetine doyum olmuyordu.

Fırında Tavuklu Patates Tarifi İçin Malzemeleri
  • 6 adet orta boy patates,
  • 4 orta boy adet soğan,
  • 5-6 adet yeşil biber,
  • 5 ya da 6 diş sarımsak,
  • 6 adet orta boy domates,
  • 1 adet tavuk (Parçalanmış) ya da 6 adet but da yeterli gelecektir.
  • 2 su bardağı sıcak su,
  • 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber,
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber,
  • 1 çay kaşığı kadar kimyon,
  • 1 yemek kaşığı kadar kekik,
  • Tuz ayarını siz vereceksiniz, yani ölçüsü size bağlı.
  • 2 yemek kaşığı kadar biber salçası, salca çok acı ise domates salçasıyla eşleştirerek, yapın.
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı ya da sıvı yağı damak zevkinize göre kendiniz ayarlayınız.
Fırında Tavuklu Patates Nasıl Yapılır?

Patatesleri ve soğanları elma dilimi şeklinde doğrayalım. Yeşil biberleri normalde istediğiniz şekilde doğrayabilirsiniz ben genellikle uzun uzun doğramayı tercih ederim görsel olarak daha şık duruyor. Sarımsakları ortadan ikiye bölelim ve harmanlayacağımız kabın içine koyalım. 2 adet domatesi rendeleyin Patateslerin, domatesin tadını içine çekmesini sağlayalım, kalan domatesleri halka şeklinde ya da yarım ay şeklinde doğrayalım. Bir kaba patatesleri, soğanları, sarımsakları, yeşil biberleri, rendelediğimiz domatesleri koyalım ve iyice karıştıralım, sonra üzerine tavuk etlerini ilave edip, karıştıralım ve fırın tepsisine boşaltıp, genişçe tepsiye yayalım. Genişçe bir kaba, yemeğimizin sosunu hazırlamak üzere, kaynamış suyu boşaltalım, salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, kimyonu, kekiği, damak tadınıza uyacak kadar tuzu, 2 yemek kaşığı kadar sıvı yağı koyalım ve iyice karıştıralım ve tatların birbirine geçmesini sağlayalım. Hazırladığımız bu sosu tepsiye yazdığımız tavuk etli patatesin üzerine gezdirerek dökelim. Halka şeklinde ya da istediğiniz şekilde doğradığınız domatesleri tepsinin üzerine yayarak ya da dizerek yerleştirelim. Malzemelerimizi tepsinin görünümünün şık olmasını sağlayarak yaparsak yemesi daha keyifli olacaktır. Fırında Tavuklu Patatesimizi önceden ısıtılmış 180° fırında yaklaşık olarak 1 saat pişirelim. Ankastre fırınlarda bu süre 15 dakika daha uzayacaktır.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

Fırında Patatesli Tavuk Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Popüler İçerikler

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Türleri Nelerdir?

Tavuk Türleri Nelerdir?