Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında patatesli tavuk, misafirlerinize sunabileceğiniz pratik ve lezzetli bir yemektir. İçeriğindeki sebzeler ve baharatlarla zenginleşen bu tarif, damak zevkinize uygun malzemelerle kişiselleştirilebilir. Şık sunumu ve doyuruculuğuyla sofralarınızı süsleyecek.
Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
10 Eylül 2024

Fırında Patatesli Tavuk


Fırında patatesli tavuk, aniden gelen misafirler için hazırlayabileceğiniz hem kolay hem de göz alıcı ve doyurucu bir fırın yemeğidir. Bu yemeğin malzemelerini kendi zevkinize göre belirleyebilirsiniz. Örneğin, bezelye veya havuç ekleyebilir ya da çıkartabilirsiniz. Bu tarif, annemden öğrendiğim bir tarif olup, onun zamanında tavukların doğal beslenmesiyle elde edilen lezzeti hala hatırlıyorum.

Malzemeler


  • 6 adet orta boy patates
  • 4 adet orta boy soğan
  • 5-6 adet yeşil biber
  • 5-6 diş sarımsak
  • 6 adet orta boy domates
  • 1 adet tavuk (parçalanmış) veya 6 adet tavuk butu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • Tuz (damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası (acıysa domates salçası ile karıştırabilirsiniz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ (tercihinize göre ayarlayabilirsiniz)

Fırında Patatesli Tavuk Nasıl Yapılır?


Patatesleri ve soğanları elma dilimi şeklinde doğrayın. Yeşil biberleri uzun uzun doğramayı tercih edebilirsiniz; bu görsel olarak daha şık duracaktır. Sarımsakları ortadan ikiye bölüp, harmanlayacağınız kabın içine ekleyin. 2 adet domatesi rendeleyin ve patateslerin domatesin tadını içine çekmesini sağlayın. Kalan domatesleri halka şeklinde ya da yarım ay şeklinde doğrayın. Bir kaba patatesleri, soğanları, sarımsakları, yeşil biberleri ve rendelediğiniz domatesleri koyup iyice karıştırın. Üzerine tavuk etlerini ilave edin ve karıştırarak fırın tepsisine boşaltıp genişçe yayın.

Sos için, geniş bir kaba kaynamış suyu boşaltın. Salçayı, karabiberi, kırmızı biberi, kimyonu, kekiği, damak tadınıza uygun miktarda tuzu, 2 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip iyice karıştırarak tatların birbirine geçmesini sağlayın. Hazırladığınız sosu tepsideki tavuklu patatesin üzerine gezdirerek dökün. Halka şeklinde ya da istediğiniz şekilde doğradığınız domatesleri tepsinin üzerine yayarak veya dizerek yerleştirin. Malzemelerin tepside şık görünmesini sağlayarak yemeği daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Fırında Patatesli Tavuğu, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ankastre fırınlarda bu süre 15 dakika daha uzayabilir.

Şimdiden herkese afiyet olsun.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Polatkan 03 Ağustos 2024 Cumartesi

Bu tarifi denedikten sonra patateslerin tam olarak pismesi icin ekstra bir sureye ihtiyac duydunuz mu? Ayrica, tavuklarin icinin iyice pismesi icin baska bir yontem kullandiniz mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Polatkan,

Evet, patatesler tam olarak pişene kadar biraz daha fazla süreye ihtiyaç duyabiliyor, bu nedenle 10-15 dakika ekstra pişirme süresi eklemek faydalı olabilir. Tavukların içinin iyice pişmesi için ise, tavuk parçalarını önceden biraz sotelenebilir veya fırına vermeden önce hafifçe mühürlenebilir. Bu yöntemler, tavukların daha hızlı ve eşit şekilde pişmesini sağlayabilir. Umarım bu öneriler işinize yarar!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Fırında Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Güveçte Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Haşlama Tarifi ve Malzemeleri