Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu tavuk göğsü; Tavuk göğsü en çok sevilen sütlü tatlılar arasında yer almaktadır. Yediden yetmişe herkesin severek yediği bir lezzettir. Acil gelen misafirlere sunum yapmak için de iyi bir alternatiftir. Üstelik çok lezzetli bir tatlı olmasına rağmen oldukça da pratik bir tatlıdır. Çocuklarımızın da severek yedikleri kalsiyumu bol bir tatlıdır. Tavuk göğsü tatlıyı çeşitli meyveler ve yemişlerle birbirinden lezzetli tatlar ortaya çıkartabiliriz. Örneğin cevizli tavuk göğsü, muzlu tavuk göğsü gibi. Üstelik muzlu tavuk göğsünü dilersek rulo şeklinde sarıp enfes bir görünüm kazandırırken dilersek tepsiye serip dilimler halinde keserek de servis yapabiliriz. Özellikle çalışan bayanların acil gelen misafirlerine kolaylıkla hazırlayabilecekleri bu enfes tatlının tarifini sizlerle paylaşıyorum denediğiniz de mükemmel bir sonuç alacaksınız ve asla vazgeçemediğiniz tatlılar arasında yerini alacaktır. Dilerseniz sizlerle paylaştığım tarife uyarak enfes muzlu tavuk göğsü hazırlayıp sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.

Muzlu tavuk göğsü için gerekli malzemeler
  • 1 litre süt,
  • 4 yemek kaşığı un,
  • 8 yemek kaşığı toz şeker,
  • 2 yemek kaşığı nişasta,
  • 1 paket vanilya,
  • 2-3 adet damla sakızı veya bir adet damla sakızlı sakız,
  • 100 gram margarin,
  • 2 adet muz,
Üzeri için
  • 2 adet muz,
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi,
  • 1 çay kaşığı tarçın,
  • Muzlar kararmaması için bir paket sade jöle,
Nasıl Yapılır?

Öncelikle derin bir tencereye un, nişasta, vanilya ve toz şekeri koyuyoruz. Üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütü ilave ederken karıştırmaya devam ediyoruz ki topaklanma olmasın. Daha sonra ocağın altını yakıp tencereyi üzerine kokuyoruz. Tavuk göğsü kaynayıncaya kadar karıştırıyoruz. Daha sonra kaynayan tavuk göğsünün içerisine damla sakızını ve margarini ekleyip bir miktar daha karıştırıyoruz. Kıvam alan tavuk göğsünü ocaktan indirip bir kenara alıyoruz. Ardından iki adet muzu çatal yardımıyla iyice ezip tavuk göğsünün içerisine ekliyoruz.

Mikserle köpük, köpük bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Dikdörtgen bir borcamın içerisini ıslatıp tavuk göğsünü tepsiye seriyoruz. Tepsiyi ıslatmamızın nedeni tavuk göğsü soğuyunca rahatlıkla tepsiden alabilmemiz için. Daha sonra muzu halka şeklinde dilimleyip tepsiye serdiğimiz muzlu tavuk göğsünün üzerine her bir dilime bir adet muz gelecek şekilde diziyoruz. Ardından bir paket sade hazır jöle hazırlayıp muzların üzerine birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Bu şekilde muzlar kararmayacaktır. Son olarak Hindistan cevizi ve tarçını karıştırıp muzlu tavuk göğsünün üzerine serpiyoruz. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabında yaklaşık iki saat bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Tavuk Çiftliği Nasıl Kurulur?

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Poşet Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Pirzola Tarifi ve Malzemeleri