Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Muzlu Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Muzlu Tavuk Göğsü

Tavuk göğsü, Türk mutfağının en sevilen sütlü tatlılarından biridir ve her yaştan insanın damak zevkine hitap eder. Acil misafirler için de ideal bir sunum alternatifidir. Hem lezzetli hem de yapımı oldukça pratik olan bu tatlı, çocukların da severek tükettiği kalsiyum açısından zengin bir besindir. Tavuk göğsünü çeşitli meyveler ve yemişlerle zenginleştirerek farklı lezzetler elde edebiliriz. Örneğin cevizli tavuk göğsü veya muzlu tavuk göğsü gibi. Muzlu tavuk göğsünü rulo şeklinde sararak ya da tepsiye serip dilimleyerek servis yapabilirsiniz. Özellikle çalışan kadınlar için acil gelen misafirlere hızlıca hazırlanabilecek bu nefis tatlının tarifini sizlerle paylaşıyorum. Denediğinizde mükemmel bir sonuç alacaksınız ve bu tatlı vazgeçilmezleriniz arasında yerini alacaktır.

Muzlu Tavuk Göğsü İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 8 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2-3 adet damla sakızı veya bir adet damla sakızlı sakız
  • 100 gram margarin
  • 2 adet muz

Üzeri İçin

  • 2 adet muz
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Muzların kararmaması için bir paket sade jöle

Hazırlık ve Pişirme Aşaması

Öncelikle derin bir tencereye unu, nişastayı, vanilyayı ve toz şekeri koyuyoruz. Üzerine bir litre sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Sütü ilave ederken sürekli karıştırıyoruz ki topaklanma olmasın. Daha sonra ocağın altını yakıp tencereyi üzerine koyuyoruz. Karışım kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz. Kaynadığında içerisine damla sakızını ve margarini ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Kıvam alan tavuk göğsünü ocaktan indirip bir kenarda soğumaya bırakıyoruz. Ardından iki adet muzu çatal yardımıyla iyice ezip karışıma ekliyoruz.

Karışımı mikserle köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Dikdörtgen bir borcamı ıslatıp tavuk göğsünü tepsiye seriyoruz. Tepsiyi ıslatmamızın nedeni, tavuk göğsü soğuduktan sonra rahatlıkla tepsiden alabilmemiz içindir. Daha sonra muzu halka şeklinde dilimleyip tepsiye serdiğimiz muzlu tavuk göğsünün üzerine her bir dilime bir adet muz gelecek şekilde diziyoruz. Ardından bir paket sade hazır jöleyi hazırlayıp muzların üzerine birer tatlı kaşığı koyuyoruz. Bu şekilde muzların kararmasını önlemiş oluruz. Son olarak Hindistan cevizi ve tarçını karıştırıp muzlu tavuk göğsünün üzerine serpiyoruz. Hazırladığımız tatlıyı buzdolabında yaklaşık iki saat bekletip dilimleyerek servis yapıyoruz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sonuç

Muzlu tavuk göğsü, kolay yapımı ve eşsiz lezzetiyle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bir tatlıdır. Tarifimizi uygulayarak siz de bu lezzeti evinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Oyalp

21 Temmuz 2024 Pazar

Bu tarifin sonunda muzlar kahverengileşir mi? Sade jöle kullanmak önledi mi? Tatlıyı yaparken hangi adımda zorlandın?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Oyalp,

Muzlar, tarifte sade jöle kullanıldığı sürece kahverengileşmezler. Jöle, muzların hava ile temasını keserek oksidasyon sürecini yavaşlatır ve bu sayede muzların rengini korur. Tatlıyı yaparken en zorlandığım adım, jöleyi düzgün bir şekilde muzların üzerine dökmek oldu. Jölenin eşit bir şekilde dağılması ve pürüzsüz bir yüzey elde etmek biraz dikkat gerektiriyor. Umarım sen de denediğinde başarılı olursun!

Sevgiler,

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Nohutlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Nişastalı Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri

Hint Tavuğu Hint Tavuklarının Özellikleri