Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi

Salçalı tavuk, çok kısa sürede ve zahmetsizce hazırlayabileceğiniz en lezzetli tavuk tariflerinden biridir. Kısa sürede lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Sarımsağın ve salçanın tavuğa verdiği nefis aroma, tavuğa çok farklı bir lezzet katmaktadır. Bu muhteşem tarifi hazırlayarak sevdiklerinize tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin.

Salçalı Tavuk Malzemeleri

  • 1 adet bütün tavuk veya 10 adet baget
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kase ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Salçalı Tavuk Nasıl Yapılır?

Bütün tavuk kullanacaksanız öncelikle kasabınıza fırınlık olacak şekilde tavuğu parçalamasını söyleyin. Eve geldiğinizde ise tavuğun derilerini çıkarın ve bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar güzelce yıkayın. Daha sonra bir süzgecin üzerine çıkarın ve suyunu atmasını bekleyin.

Sarımsakları havanda dövün. Geniş bir kâsenin içerisinde sarımsağı, sıvı yağı ve baharatları harmanlayın. Başka bir kâse içerisinde salçaları su ile ezin ve sos kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Üzerine önce sarımsaklı sosu, daha sonra ise salçalı sosu her tarafı ile temas edecek şekilde gezdirin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın ve 200 derece fırında tavuk etleri pişinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hazır olan salçalı tavuğu, fırından çıktıktan sonra pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Eğer tavuk baget kullanacaksanız derisini çıkartmanıza gerek yoktur.

Ekstra Bilgiler

Salçalı tavuk tarifini zenginleştirmek için birkaç öneri:

  • Tarife ek olarak, tavuğun üzerine limon suyu ekleyerek tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine doğranmış patates, havuç ve soğan ekleyerek yemeğinizi daha besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Servis sırasında tavuğun üzerine taze kekik veya biberiye serpiştirerek hoş bir aroma katabilirsiniz.
  • Yanında yoğurtlu bir sos veya acılı bir sos ile servis yaparak lezzetini artırabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Haşlanmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Krepli Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Pirinçli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Habeş Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Habeş Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kara Tavuk Türleri ve Özellikleri