Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı tavuk tarifi, pratik ve lezzetli bir yemek arayanlar için ideal bir seçenektir. Sarımsak ve salçanın verdiği aromalarla zenginleşen bu tarif, kısa sürede hazırlanabilir. Sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz bu enfes yemeği denemeniz önerilir.
Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
31 Ağustos 2024

Salçalı Tavuk Tarifi


Salçalı tavuk, çok kısa sürede ve zahmetsizce hazırlayabileceğiniz en lezzetli tavuk tariflerinden biridir. Kısa sürede lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Sarımsağın ve salçanın tavuğa verdiği nefis aroma, tavuğa çok farklı bir lezzet katmaktadır. Bu muhteşem tarifi hazırlayarak sevdiklerinize tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin.

Salçalı Tavuk Malzemeleri


  • 1 adet bütün tavuk veya 10 adet baget
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım kase ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Yeteri kadar tuz

Salçalı Tavuk Nasıl Yapılır?


Bütün tavuk kullanacaksanız öncelikle kasabınıza fırınlık olacak şekilde tavuğu parçalamasını söyleyin. Eve geldiğinizde ise tavuğun derilerini çıkarın ve bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar güzelce yıkayın. Daha sonra bir süzgecin üzerine çıkarın ve suyunu atmasını bekleyin.

Sarımsakları havanda dövün. Geniş bir kâsenin içerisinde sarımsağı, sıvı yağı ve baharatları harmanlayın. Başka bir kâse içerisinde salçaları su ile ezin ve sos kıvamına gelinceye kadar çırpın.

Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Üzerine önce sarımsaklı sosu, daha sonra ise salçalı sosu her tarafı ile temas edecek şekilde gezdirin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın ve 200 derece fırında tavuk etleri pişinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hazır olan salçalı tavuğu, fırından çıktıktan sonra pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Not: Eğer tavuk baget kullanacaksanız derisini çıkartmanıza gerek yoktur.

Ekstra Bilgiler

Salçalı tavuk tarifini zenginleştirmek için birkaç öneri:

  • Tarife ek olarak, tavuğun üzerine limon suyu ekleyerek tavuğun daha yumuşak ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Fırın tepsisine doğranmış patates, havuç ve soğan ekleyerek yemeğinizi daha besleyici hale getirebilirsiniz.
  • Servis sırasında tavuğun üzerine taze kekik veya biberiye serpiştirerek hoş bir aroma katabilirsiniz.
  • Yanında yoğurtlu bir sos veya acılı bir sos ile servis yaparak lezzetini artırabilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Naire 04 Ağustos 2024 Pazar

Salçalı tavuk tarifini denerken tavuğun derisini çıkarmak zorunda mıyım? Derisini çıkarmadan pişirirsem lezzetinde bir fark olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Naire,

Tavuğun derisini çıkarıp çıkarmamak tamamen senin tercihinle alakalıdır. Deriyi çıkarmadan pişirdiğinde tavuğun daha sulu ve lezzetli olacağını söyleyebilirim. Çünkü deri, pişirme sırasında tavuğun kurumamasını sağlar ve ekstra bir lezzet katar. Ancak, deriyi çıkarmak istersen de tarifin genel lezzetinde büyük bir kayıp yaşamazsın. Sadece tavuğun biraz daha kuru olabileceğini göz önünde bulundurmalısın. Afiyet olsun!

Sevgiler,
Yardımcı

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri
Ligorin Tavuk Türleri ve Özellikleri
Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Yoğurtlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Terbiyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Çöp Şiş Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
Tavuk Suyu Çorbası Tarifi ve Malzemeleri