Salçalı Tavuk TarifiSalçalı tavuk, çok kısa sürede ve zahmetsizce hazırlayabileceğiniz en lezzetli tavuk tariflerinden biridir. Kısa sürede lezzetli bir şeyler yapmak isterseniz bu tarif tam size göre. Sarımsağın ve salçanın tavuğa verdiği nefis aroma, tavuğa çok farklı bir lezzet katmaktadır. Bu muhteşem tarifi hazırlayarak sevdiklerinize tattırmanızı öneririz. Kolay gelsin. Salçalı Tavuk Malzemeleri
Salçalı Tavuk Nasıl Yapılır?Bütün tavuk kullanacaksanız öncelikle kasabınıza fırınlık olacak şekilde tavuğu parçalamasını söyleyin. Eve geldiğinizde ise tavuğun derilerini çıkarın ve bol su ile kanı tamamen çıkıncaya kadar güzelce yıkayın. Daha sonra bir süzgecin üzerine çıkarın ve suyunu atmasını bekleyin. Sarımsakları havanda dövün. Geniş bir kâsenin içerisinde sarımsağı, sıvı yağı ve baharatları harmanlayın. Başka bir kâse içerisinde salçaları su ile ezin ve sos kıvamına gelinceye kadar çırpın. Tavuk etlerini yağlanmış fırın tepsisine tek kat halinde dizin. Üzerine önce sarımsaklı sosu, daha sonra ise salçalı sosu her tarafı ile temas edecek şekilde gezdirin. Tepsinin üzerini folyo ile kapatın ve 200 derece fırında tavuk etleri pişinceye kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Hazır olan salçalı tavuğu, fırından çıktıktan sonra pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Not:Eğer tavuk baget kullanacaksanız derisini çıkartmanıza gerek yoktur.Ekstra Bilgiler Salçalı tavuk tarifini zenginleştirmek için birkaç öneri:
|
Salçalı tavuk tarifini denerken tavuğun derisini çıkarmak zorunda mıyım? Derisini çıkarmadan pişirirsem lezzetinde bir fark olur mu?
Cevap yazMerhaba Naire,
Tavuğun derisini çıkarıp çıkarmamak tamamen senin tercihinle alakalıdır. Deriyi çıkarmadan pişirdiğinde tavuğun daha sulu ve lezzetli olacağını söyleyebilirim. Çünkü deri, pişirme sırasında tavuğun kurumamasını sağlar ve ekstra bir lezzet katar. Ancak, deriyi çıkarmak istersen de tarifin genel lezzetinde büyük bir kayıp yaşamazsın. Sadece tavuğun biraz daha kuru olabileceğini göz önünde bulundurmalısın. Afiyet olsun!
Sevgiler,
Yardımcı