Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Poşette Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Poşette Tavuk: Lezzetli ve Pratik Bir Tarif

Poşette tavuk, pratik ve lezzetli bir yemek arayanlar için mükemmel bir tercihtir. Bu tarif, aniden gelen misafirler için veya iş dönüşü kolaylıkla hazırlanabilecek bir seçenek sunar. Yemek yapmayı bilmeyenler, öğrenciler bile poşette tavuğu kolaylıkla yapabilirler. Haşlama veya kızartma tavuktan hoşlanmayanlar için de alternatif bir seçenektir. Zor anların kurtarıcı yemeği olarak çocukların ve büyüklerin beğeniyle yiyeceği, sofraları süsleyen poşette tavuk nasıl yapılır, gelin hep birlikte göz atalım.

Poşette Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 10 adet arpacık soğan
  • 4 adet orta boy patates
  • 4 adet çarliston biber
  • 5 diş sarımsak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Kırmızı pul biber, kekik, karabiber ve tuz
  • 1 yemek kaşığı un

Poşette Tavuk Nasıl Yapılır?

Tüm tavuk güzelce yıkanır. Eğer üzerinde tüyler mevcutsa, ocakta tütsüleyerek tüyler yakılır. Yıkanan tavuk bir kenara alınarak suyu süzdürülür. Tavuk suyunu attıktan sonra havlu kağıtla kurulanır. Patateslerin kabukları soyulup elma dilimi şeklinde doğranır. Arpacık soğanların kabukları soyulur. Havucun kabukları soyulduktan sonra halka şeklinde doğranır. Sarımsaklar soyulur. Çarliston biberler yıkanır ve büyüklüğüne göre ikiye bölünür. Hazırlanan malzemelerin tümü derin bir kabın içine alınır. Üzerine kekik, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber eklenerek harmanlanır. Kurulanan tavuğun her tarafına eşit gelecek şekilde tuz ve salça sürülür.

Fırın poşetine 1 yemek kaşığı un dökülür ve ağzı kapatılarak sallanır. Bu şekilde unun poşetin her tarafına yayılması sağlanır. Poşetin içine önce hazırlanan tavuk yerleştirilir. Tavuk tercihe göre birkaç parçaya da bölünebilir. Ardından doğranarak hazırlanan malzemelerin tümü poşete doldurulur. Poşetin ağzı içerisinde bulunan aparatla sıkıca kapatılır. Hazırlanan poşet fırın tepsisine alınır ve üst tarafından bir kürdan yardımıyla delikler açılır. Fırın 200 dereceye ayarlanıp, ısıtılır. Hazırlanan yemek fırına atılır. Yemeğe eklenen sebzeler pişene ve tavuk kızarana kadar fırınlanır. Yaklaşık 1 saat içinde yemek servis için hazır olacaktır. Ancak süre kullanılan fırına göre değişiklik gösterebileceğinden kontrollü pişirilmelidir. Tavuk kızarıp, sebzeler yumuşadıktan sonra yemek fırından alınır. Fırından alındıktan sonra poşet uygun bir servis tabağına açılır. Tercihe göre yanında pirinç ya da bulgur pilavı ve ayran ile sıcak olarak servis edilebilir.

Ekstra İpuçları

  • Poşette tavuk yaparken, tavuğun daha aromatik olması için bir gece önceden marine edebilirsiniz. Marine sosuna yoğurt, limon suyu ve baharatlar ekleyerek lezzeti artırabilirsiniz.
  • Fırın poşetinin içerisine bir miktar tereyağı eklemek, yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayabilir.
  • Tavuğun derisini çıkarmadan pişirmek, yemeğin daha sulu ve lezzetli olmasına yardımcı olur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavada Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi