Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Tavuk Budu Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Yemekleri

Tavuk, vitamin ve protein açısından zengin bir beyaz et kaynağıdır. Tavuk etinin sağlığa faydaları şunlardır:

  • Hazmı kolaydır.
  • Vitamin kaynağıdır.
  • Hücrelerin onarımı, yenilenmesi ve büyümesine yardımcı olur.
  • Vücut dengesi sağlar.
  • Kolesterole dosttur.

Sulu Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • Bir fincan sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 4 adet yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 adet orta boy patates
  • 3 adet domates
  • Yarım kg tavuk budu
  • Tuz

Sulu Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Tavuk butları geniş bir tavaya alınır. Bir fincan zeytinyağı eklenerek kısık ateşte güzelce pişirilir. Bu sırada soğan ve biberler küçük küçük doğranır. Bir tencere içinde kavrulur. Ardından salça eklenir ve iyice eridikten sonra patatesler eklenerek 5 dakika daha kavrulur. Daha sonra üzerine ılık su eklenir. Patatesler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynadıktan sonra domatesler eklenir ve ardından tavada pişirdiğimiz tavuk butları da eklenir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra altı kapatılıp dinlendirilir.

Fırında Tavuk Budu Yemeği İçin Gerekli Malzemeler

  • 6 adet tavuk budu
  • 5 adet patates
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 5 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 diş sarımsak
  • Su
  • Tuz, karabiber, toz biber
  • Alüminyum folyo

Fırında Tavuk Budu Yemeği Nasıl Yapılır?

Patatesler soyulup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde hazırlanır. Geniş bir kaba alınıp üzerine bir miktar tuz serpilir. Yağın yarısından fazlası patateslerin üzerine dökülür. Butlar üzerine bıçak yardımı ile birkaç çizik atılır. Üzerine tuz serpilip kalan yağ dökülür. Butlara atılan çiziklere sarımsaklar yerleştirilir. Ardından butlar fırın tepsisine yerleştirilir. Kalan boşluklara patatesler yerleştirilir. Önceden ısıtılmış orta dereceli fırında üzeri pembeleşene kadar bekletin. Bu sırada salçayı sıcak su ile eritip karabiber ve toz biberi karıştırın. Üzerleri pembeleşince fırından çıkardığınız butlar ve patates üzerine salçalı suyu ekleyin. Domatesi bir bütün olarak tepsinin ortasına yerleştirin. Biberleri tavuk butlarının arasına koyduktan sonra son olarak konserve bezelyeyi patateslerin üzerine dökün. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp yeniden fırına verin. Butlar ve patatesler pişene kadar orta derecede pişirin.

Ekstra Bilgiler

Tavuk budu yemekleri, hem pratik hem de lezzetli yemek seçenekleri sunar. Tavuk butlarını çeşitli marinasyon teknikleri ile farklı tatlarda hazırlayabilirsiniz. Ayrıca, tavuk butlarına ekleyeceğiniz sebzeler ile yemeklerinizi daha besleyici hale getirebilirsiniz. Örneğin, fırında tavuk budu yemeğine havuç, kabak veya brokoli ekleyerek vitamin ve mineral değerini artırabilirsiniz. Tavuk budunu taze otlar ve baharatlarla marine ederek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Marinasyon süresi ne kadar uzun olursa, tavuk butları o kadar lezzetli olacaktır. Tavuk budu yemeklerini yanında pilav, makarna veya salata ile servis edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Güveç Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Baget Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Unlu Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri