Sebzeli Tavuk Yahni Sebzeli tavuk yahni, sağlıklı ve lezzetli bir yemek seçeneği olarak öne çıkar. Çocuklarımızın ve sevdiklerimizin beslenmesinde önemli bir yer tutan tavuk, hem ekonomik hem de besleyici yönüyle tercih edilen bir protein kaynağıdır. Tavuk etinin farklı pişirme yöntemleri sayesinde sofralarımıza çeşitlilik katabiliriz. Fırın, ızgara veya kızartma yerine, sebzeli tavuk yahni gibi alternatif tariflerle hem besleyici hem de lezzetli yemekler hazırlayabiliriz. Sebzelerle zenginleştirilen bu yemek, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir ve özellikle çocuklar için ideal bir alternatif sunar. Tereyağlı bulgur veya pirinç pilavı ile servis edildiğinde ise tadına doyum olmaz. Gerekli Malzemeler
Yapılışı Öncelikle derin bir tencereye zeytinyağını ekleyip, biber salçasını kavurun. Salça kavrulduktan sonra yıkayıp uzunlamasına doğradığınız tavukları ekleyin ve bir süre karıştırarak pişirin. Tavukların üzerine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları bütün olarak ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp altını kısın. Diğer sebzeleri hazırlarken tencere bu şekilde pişmeye devam etsin. Tüm sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyun. Patlıcanı zebra çizgileri şeklinde soyup, patatesleri, havuçları, patlıcanları ve kabakları uzun ve iri parçalar halinde doğrayın. Bu sebzeleri tencereye ekleyin. Üç diş sarımsağın kabuklarını soyup halka şeklinde dilimleyerek tencereye ilave edin. Pul biber, tuz, karabiber ve kekik ekleyerek karıştırın ve sebzelerin sulanıp suyunu çekene kadar pişirin. Sebzeler suyunu çektiğinde sıcak suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin. Yemeğin altını kapatıp bir süre dinlendirin. Dinlendirdiğiniz sebzeli tavuk yahniyi, suyu ile birlikte şık bir sunum tabağına alıp, pilav ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |