Mantar tavuk sote, hazırlanması oldukça kolay ve çok lezzetli bir yemektir. Mantar, son derece faydalı ve sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besindir. Tavuk ile hazırlandığında ise hem çok lezzetli hem de son derece sağlıklı bir yemektir. Sevdiklerinize ve özel misafirlerinize besleyici ve lezzetli bir yemek hazırlamak isterseniz, bu tarif tam size göre. Kolay gelsin. Mantar Tavuk Sote Malzemeleri
Mantar Tavuk Sote Nasıl Yapılır? Öncelikle tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz. Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ekledikten sonra tavuk etlerini ilave ediyoruz. Orta ateşte tavuk etlerinin rengi dönene kadar tencereyi sürekli sallayarak kavuruyoruz. Rengi dönünce tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz. Domateslerin kabuğunu soyup kuşbaşı doğruyoruz. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine ekleyip, ocağın altını biraz açıyoruz. Domatesler suyunu çekince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarları ilave edip, 10 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Sarımsakları ince doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip, birkaç dakika daha pişirdikten sonra 1 su bardağı suyu ilave ediyoruz. 2 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler
|
Tafdil
12 Temmuz 2024 CumaMantarları temizlerken su altında yıkamak yerine nemli bir bezle silmek gerçekten mantarların fazla su çekmesini önler mi? Bu yöntemi denediniz mi?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Tafdil,
Evet, mantarları temizlerken su altında yıkamak yerine nemli bir bezle silmek, mantarların fazla su çekmesini önler. Mantarlar suyu çok çabuk çeker ve bu da pişirme sırasında yapılarını ve lezzetlerini etkileyebilir. Bu yöntemi denedim ve gerçekten de mantarların daha az su çektiğini fark ettim. Sen de bu yöntemi deneyebilirsin, böylece mantarların doğal lezzetini daha iyi koruyabilirsin. Umarım faydalı olur!