Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Mantar Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantar tavuk sote, hazırlanması oldukça kolay ve çok lezzetli bir yemektir. Mantar, son derece faydalı ve sofralardan eksik edilmemesi gereken bir besindir. Tavuk ile hazırlandığında ise hem çok lezzetli hem de son derece sağlıklı bir yemektir. Sevdiklerinize ve özel misafirlerinize besleyici ve lezzetli bir yemek hazırlamak isterseniz, bu tarif tam size göre. Kolay gelsin.

Mantar Tavuk Sote Malzemeleri

  • Yarım kilo tavuk göğüs eti
  • 400 gram mantar
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 su bardağı kaynar su
  • Yeteri kadar tuz

Mantar Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etlerini kuşbaşı doğruyoruz. Tencereyi ocağa alıp sıvı yağı ekledikten sonra tavuk etlerini ilave ediyoruz. Orta ateşte tavuk etlerinin rengi dönene kadar tencereyi sürekli sallayarak kavuruyoruz. Rengi dönünce tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekene kadar pişiriyoruz.

Domateslerin kabuğunu soyup kuşbaşı doğruyoruz. Daha sonra tavuk etlerinin üzerine ekleyip, ocağın altını biraz açıyoruz. Domatesler suyunu çekince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz. Üzerine doğradığımız mantarları ilave edip, 10 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Sarımsakları ince doğrayıp ekliyoruz. Daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip, birkaç dakika daha pişirdikten sonra 1 su bardağı suyu ilave ediyoruz. 2 dakika daha kısık ateşte pişirip ocaktan alıyoruz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

  • Mantarları temizlerken su altında yıkamak yerine nemli bir bezle silmek, mantarların fazla su çekmesini önler ve yemek sırasında su salmalarını engeller.
  • Yemeğinizi daha renkli ve besleyici hale getirmek isterseniz, kırmızı biber, yeşil biber ve havuç gibi sebzeler de ekleyebilirsiniz.
  • Yemeğin son aşamasında üzerine biraz taze maydanoz eklemek, yemeğe taze bir aroma katacaktır.
  • Bu tarifi makarna veya pilav ile servis ederek, daha doyurucu bir ana yemek elde edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tafdil

12 Temmuz 2024 Cuma

Mantarları temizlerken su altında yıkamak yerine nemli bir bezle silmek gerçekten mantarların fazla su çekmesini önler mi? Bu yöntemi denediniz mi?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tafdil,

Evet, mantarları temizlerken su altında yıkamak yerine nemli bir bezle silmek, mantarların fazla su çekmesini önler. Mantarlar suyu çok çabuk çeker ve bu da pişirme sırasında yapılarını ve lezzetlerini etkileyebilir. Bu yöntemi denedim ve gerçekten de mantarların daha az su çektiğini fark ettim. Sen de bu yöntemi deneyebilirsin, böylece mantarların doğal lezzetini daha iyi koruyabilirsin. Umarım faydalı olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Ciğeri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Tavuk Türleri ve Özellikleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Budu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Şiş Tarifi ve Malzemeleri