Fırında Pirzola Tavuk Fırında pirzola tavuk, herkesin beğenerek yediği ve sofralarına sıkça konuk ettiği lezzetli yemeklerden biridir. Çocuklar genellikle tavuk yemeklerine bayılır ve kızartma ya da haşlama tavukları oldukça fazla tüketirler. Özellikle yaz mevsiminde piknik hazırlığı yapanlar için pirzola tavuk, vazgeçilmez bir damak tadıdır. Ancak, fırında pişirilen tavuk pirzolanın lezzeti başka hiçbir şeye değişilmez. Yanında patates dilimleriyle birlikte servis edildiğinde oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek sunar. Hazırlaması pratik ve besin değeri yüksek olan bu yemeği, sevdiklerinizle, ailenizle ya da Ramazan'da evinize çağırdığınız konuklarınıza pirinç pilavı eşliğinde ikram edebilirsiniz. Fırında pirzola tavuğu hazırlarken patates dilimlerinin yanına domates ve yeşil biber eklemeyi unutmayın. Tavuk, herkesin en az haftada bir defa tüketmesi gereken bir beyaz et türüdür. Bu nedenle, içerdiği protein, vitamin ve minerallere zarar vermeden pişirme tekniği kullanmaya özen gösterilmelidir. Fırında Pirzola Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeler
Fırında Pirzola Tavuk Nasıl Yapılır? İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım ve ardından parmak şeklinde kızartmalık olacak şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ezilmeyecek şekilde ince olarak doğrayalım. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz ekleyerek sos hazırlayalım. Fırın tepsisine dizilmiş olan tavuk pirzolanın üzerine hazırladığımız sosun yarısını ve doğradığımız kuru soğanı ekleyerek karıştıralım. Sosun kalanına da patates dilimleri ile karıştırıldıktan sonra fırın tepsisine dizayn yapalım. Yemeğimizin lezzetine lezzet katmak için tepside kalan boşluklara yeşil ya da kırmızı biberleri, domatesleri ve sarımsağı dizelim. Daha önceden 230 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar yemeğimizi pişirelim. İsteğe göre yemeğin yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Fırında pişen tavuk pirzolayı servis tabağına alalım. Afiyet olsun. |