Fırında Pirzola Tavuk, herkesin beğenerek ve çok severek yediği yemeklerden birisi de fırında hazırlanmış pirzola tavuktur. Çocuklar tavuk yemeklerini, kızartmasını ve haşlamasını oldukça fazla tüketmektedir. Özellikle yaz mevsiminde pikniğe hazırlık yapan kişiler için pirzola tavuk değişmeyen damak tatlarından birisidir. Ancak fırında pişirilen tavuk pirzolanın tadı hiçbir şeye değişilmez. Bir de yanında patates dilim var ise, işte size mükellef doyurucu ve besleyici bir yemek olmaktadır. Hazırlaması oldukça pratik ve besin değeri yüksek olan bu yemeği sevdiğinizle, ailenizle ya da ramazanda evinize çağırdığınız konuklarınıza pirinç pilavı eşliğinde ikram edebilirsiniz. Bu arada fırında pirzola tavuğu hazırlarken patates dilimlerinin yanına domates ve yeşil biber eklemeyi sakın unutmayın. Tavuk herkesin en az haftada bir defa tüketmesi gereken beyaz et türüdür. Bu nedenle içerdiği protein, vitamin ve minerallere zarar vermeden pişirme tekniği kullanılmasına özen gösterilmelidir.
Fırında Pirzola Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeleri
1 kilogram tavuk pirzola
4 adet orta boy domates
4 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
2-3 adet kırmızı ya da yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı dağ kekiği
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeterli miktarda tuz
Fırında Pirzola Tavuk Yapılışı
İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım ve ardından parmak şeklinde kızartmalık olacak şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ezilmeyecek şekilde ince olarak doğrayalım. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz eklenerek sos hazırlanır. Fırın tepsisine dizilmiş olan tavuk pirzolanın üzerine hazırladığımız sosun yarısını ve doğradığımız kuru soğanı ekleyerek karıştırıyoruz. Sosun kalanına da patates dilimleri ile karıştırıldıktan sonra fırın tepsisine dizayn yapılır. Yemeğimizin lezzetine lezzet katmak için tepside kalan boşluklara yeşil ya da kırmızı biberleri, domatesler ve sarımsağı dizelim. Daha önceden 230 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar yemeğimizi pişirelim. İsteğe göre yemeğin yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Fırında pişen tavuk pirzolayı servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 11.07.2023 18:03:34
Fırında Pirzola Tavuk ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
0 Yorum Yapılmış "Fırında Pirzola Tavuk"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak ...
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920 li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır. Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez. Eylül - 2023