Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Fırında Pirzola Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pirzola Tavuk

Fırında pirzola tavuk, herkesin beğenerek yediği ve sofralarına sıkça konuk ettiği lezzetli yemeklerden biridir. Çocuklar genellikle tavuk yemeklerine bayılır ve kızartma ya da haşlama tavukları oldukça fazla tüketirler. Özellikle yaz mevsiminde piknik hazırlığı yapanlar için pirzola tavuk, vazgeçilmez bir damak tadıdır. Ancak, fırında pişirilen tavuk pirzolanın lezzeti başka hiçbir şeye değişilmez. Yanında patates dilimleriyle birlikte servis edildiğinde oldukça doyurucu ve besleyici bir yemek sunar. Hazırlaması pratik ve besin değeri yüksek olan bu yemeği, sevdiklerinizle, ailenizle ya da Ramazan'da evinize çağırdığınız konuklarınıza pirinç pilavı eşliğinde ikram edebilirsiniz. Fırında pirzola tavuğu hazırlarken patates dilimlerinin yanına domates ve yeşil biber eklemeyi unutmayın. Tavuk, herkesin en az haftada bir defa tüketmesi gereken bir beyaz et türüdür. Bu nedenle, içerdiği protein, vitamin ve minerallere zarar vermeden pişirme tekniği kullanmaya özen gösterilmelidir.

Fırında Pirzola Tavuk İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • 1 kilogram tavuk pirzola
  • 4 adet orta boy domates
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 adet kırmızı ya da yeşil sivri biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yeterli miktarda tuz

Fırında Pirzola Tavuk Nasıl Yapılır?

İlk önce patateslerin kabuklarını soyalım, yıkayalım ve ardından parmak şeklinde kızartmalık olacak şekilde doğrayarak hazırlayalım. Kuru soğanın kabuklarını soyalım ve ezilmeyecek şekilde ince olarak doğrayalım. Daha sonra derin bir kâsenin içerisine zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber, kekik ve tuz ekleyerek sos hazırlayalım. Fırın tepsisine dizilmiş olan tavuk pirzolanın üzerine hazırladığımız sosun yarısını ve doğradığımız kuru soğanı ekleyerek karıştıralım. Sosun kalanına da patates dilimleri ile karıştırıldıktan sonra fırın tepsisine dizayn yapalım. Yemeğimizin lezzetine lezzet katmak için tepside kalan boşluklara yeşil ya da kırmızı biberleri, domatesleri ve sarımsağı dizelim. Daha önceden 230 derecede ısıtılmış olan fırında yaklaşık olarak 45 dakika kadar yemeğimizi pişirelim. İsteğe göre yemeğin yanında pirinç pilavı ile servis yapabilirsiniz. Fırında pişen tavuk pirzolayı servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Tavuk Göğsü Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Gurk Tavuk Türleri ve Özellikleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri