Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Tavuk Yemekleri

Fırında Tavuk Yemekleri

Fırında tavuk yemekleri, ana yemek olarak sıkça tercih edilen tavuk birçok şekilde hazırlanarak, sofralarda yerini alabilir. Tavuk farklı şekillerde hazırlanabilen ve sofraları süsleyen bir besindir. Haşlama, kızartma ve fırınlama gibi farklı yöntemler kullanılabilir. Tavuk büyük küçük herkesin beğeniyle tükettiği bir ettir. Özel günlerde, akşam yemeklerinde ya da öğle yemeklerinde ana yemek olarak hazırlanabilir. Tavuk besleyici değeri yüksek bir besin olduğu için çocukların gelişimi içinde oldukça faydalıdır. Fırında tavuk yemekleri de farklı tariflerle hazırlanarak sofralarda yerini alabilir. Sizin için seçtiğimiz fırında tavuk yemeklerine göz atarak istediğiniz tarifi kendiniz ya da misafirleriniz için hazırlayabilirsiniz.

Fırında tavuk budu için gerekli malzemeler

  • 5 tane tavuk budu
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 8 diş sarımsak
  • 5 adet orta boy patates
  • 3 tane sivribiber
  • 2 tane orta oy domates
  • Yarım limon
  • 1 şeker kaşığı toz şeker

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 şeker kaşığı kekik, tuz, karabiber
  • 3 su bardağı sıcak su

Fırında tavuk budu nasıl yapılır?


Tavuklar bol suyla yıkanarak suyunu süzmesi için bir kenarda bekletilir. Kuru soğanın kabukları soyulup halka şeklinde doğranır. Patatesler soyulduktan sonra yuvarlak ya da armut dilimi şeklinde doğranır. Sivribiber 4-5 santim genişliğinde doğranır. Domatesin kabukları soyularak rendeden geçirilir. Sarımsaklar soyulup, tüm olarak bırakılır. Uygun bir fırın tepsisinin tabanı sıvıyağ ile yağlanır. Suyu süzülen tavuklar yarım limonla ovulur. Tepsinin dibine patatesler sıralanır. Üzerine sarımsak ve kuru soğanlar yerleştirilir. Sivribiberler eklenir ve son olarak domates rendesi malzemelerin her tarafına gelecek şekilde dökülür. Suyu süzülen tavuk butları yarım limonla ovulduktan sonra tepsinin üst kısmına yerleştirilir. Son olarak toz şeker tepsinin üzerine paylaştırılır.

Fırında tavuk budunun sosu için, çukur bir kabın içine domates salçası, sıvıyağ, tuz, karabiber ve kekik eklenerek karıştırılır. Hazırlanan sos tepsinin yan kısmından eklenir. Tavukların üzerine gelmemesi gerekir. Aksi halde tavuklar kızarmaz. Hazır hale gelen yemek 200 derecede ısınmış fırına verilir. Tavuklar nar gibi kızarana kadar fırınlanır. Pişen yemek sıcak olacak şekilde servis edilir.

Afiyet olsun.

Fırında kremalı tavuk için gerekli malzemeler
  • 4 tane kemiği alınmış tavuk pirzola
  • 6 tane orta boy patates
  • 1 paket krema
  • Tuz, karabiber
  • 1 kâse rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında kremalı tavuk nasıl yapılır?

Tavuk pirzolalar yıkandıktan sonra suyu süzülür. Yanmaz tava ocağa alınarak ısıtılır. Isınan tavada pirzolalar arkalı önlü eşit şekilde kızartılır. Kızaran tavuklar yağlanmış fırın kabına yerleştirilir. Fırın için tek kişilik güveçler kullanılabilir. Patateslerin kabuğu soyulduktan sonra ince doğranır. Patatesler fırın kabına sıralanır. Tuz, karabiber eklenir. Krema çukur bir kabın içinde çırpılarak tepsiye dökülür. Fırın 180 derecede ısıtılarak hazırlanan yemek fırına verilir. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Fırından alınmadan birkaç dakika önce üzerine kaşar rendesi eklenir. Kaşar eridikten sonra fırından alınarak servise sunulur.

Afiyet olsun.

Fırında tavuk tava için gerekli malzemeler
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 4 tane orta boy patates
  • 10 tane kültür mantarı
  • 2 tane domates
  • 2 tane sivribiber
  • 1 tane kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım limon
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik
Fırında tavuk tava nasıl yapılır?

Patates ve domateslerin kabukları soyulur. Her iki malzemede küp şeklinde doğranır. Sivribiberin çekirdek kısmı ayıklanıp ince doğranır. Kuru soğan soyulup incecik doğranır. Sarımsak soyulup ince doğranır. Mantarlar yıkandıktan sonra yarım limonla ovulup, dörde bölünür. Malzemelerin tümü çukur bir kabın içinde karıştırılır. Hazırlanan malzemeler fırın kabına yerleştirilir. Fırın kabı yanmaz kâğıtla kapatılır. Fırın 180 dereceye ayarlanarak ısıtılır ve hazırlanan yemek fırına verilip yarım saat kadar pişirilir. Yarım saatin sonunda yağlı kâğıt tepsiden alınarak 5-10 dakika daha fırınlanarak fırından alınır. Fırında tavuk tava servis için hazır.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 11:31:42
Fırında Tavuk Yemekleri ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Tavuk Yemekleri Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Tavuk Yemekleri"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Tavuk döner kaç kalori, orta boy 1 porsiyon tavuk dönerin yaklaşık 200 gramdır ve 410 kalori civarındadır. 1 adet dürüm tavuk döner ise 341 gram ağırl...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024