Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote

Tavuk eti, doğru pişirme yöntemleri ile yapıldığında sağlığımız açısından oldukça önemli bir besin kaynağıdır. Yüksek miktarda A ve B vitaminleri, protein, demir, fosfor, çinko, selenyum ve magnezyum barındıran tavuk eti, başta kanser olmak üzere birçok hastalığa iyi gelmektedir. Hayvansal protein kaynakları arasında süt ve süt ürünleriyle beraber beyaz et, beslenmede önemli bir yer tutar. Sağlıklı beslenmek açısından tavuk etiyle yapılan yemekler kesinlikle tüketilmesi gereken yemekler arasında baş sıralarda yer alır.

Tavuk Sote Nedir?

Tavuk sote, tavuk ile yapılan yemeklerin içerisinde en kolay ve hızlı yapılan, oldukça da pratik bir tavuk yemeğidir. Lezzeti de şahane olan tavuk soteyi yaparken evinizin mutfağında bulunan baharatlarla tavuk etini daha da lezzetlendirebilir ve marketlerden satın alacağınız hazır tavuk soslarını da tercih edebilirsiniz. Dilerseniz tavuk soteyi renkli biberlerle ilave ederek hem görünüşünde hem de tadında ufak değişiklikler yapabilirsiniz. Tavuk sote yaparken bazı püf noktalara dikkat ederseniz yemeğiniz çok daha lezzetli olacaktır.

Püf Noktalar

Örneğin, tavuk etlerini, soğanı ve biberleri tavaya aynı anda atarsanız, hepsi aynı oranda pişecektir. Tavuk soteye ilave edeceğiniz domates salçası ve domatesleri de tavuk soteye lezzet vermesi açısından aynı anda ilave etmeniz oldukça önemlidir. Tavuk sote, en güzel tavuğun göğüs etinden olur. Bu nedenle sizlere önereceğim tarifte göğüs eti kullandım. İkram yemeklerinizde pilav ile yan yana sunulduğunda muhteşem bir ikili oluyor. Tavuk sote aynı zamanda acele yemek yapmanız gerektiğinde hemen hazırlayabileceğiniz bir tariftir.

Tavuk Sote Malzemeleri
  • 500 gram tavuk göğsü
  • 3 adet taze kırmızı biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet orta büyüklükte soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 3 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle göğüs etini yıkayıp bir süzgecin üzerine alıp süzülmeye bırakın. Bu arada sarımsakların ve soğanın kabuğunu soyup ince ince kıyın. Biberleri de yıkayıp ince ince doğrayarak hazır edin. Suyu süzülen göğüs etlerini de kuşbaşı şeklinde doğrayın ve geniş bir teflon tavanın içerisine sıvı yağ ve margarini ilave edip ocağın altını yakın. Margarin eridikten sonra tavuk etlerini, doğradığınız soğan, sarımsak ve biberlerle beraber teflon tavanın içerisine ilave ederek hafif sulu olacak şekilde kavurun. Daha sonra tavanın içerisine doğramış olduğunuz domatesleri ve salçayı da ilave edip iyice karıştırdıktan sonra tavuk sotenin tuzunu ve baharatlarını da atıp tavanın kapağını kapatın. Tavuk etlerini yaklaşık 5 dakika kadar ağzı kapalı olarak pişirdikten sonra ocağın altını kapatıp tavuk sotenizi sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Australorp Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Paçalı Tavuk Türleri ve Özellikleri

Güncel

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri