Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir

Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir

Bütün tavuk nasıl pişirilir, sorusunun en güzel yanıtı tabi ki kızartma şeklidir. Tavuk, çoğu yemeklere ayrı tatlar verirken kendine başına da oldukça besleyici ve güzel bir tada sahip beyaz ettir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar tarafından oldukça sevilmekle birlikte besin değeri yüksek olduğundan dolayı gelişim için oldukça önemli rol oynar. Farklı şekillerde pişirilen tavuk her zaman farklı lezzet ve farklı besin değeri içerir. Çünkü tavuk eti de doğru bir şekilde pişirilmediği taktirde vitamin almak yerine kanserojen içererek daha kötü bir hal alabilmektedir. Tavuğun en güzel pişmiş hali genellikle herkes tarafından bilinen ve oldukça çok sevilen bütün olarak pişirilmiş halidir. Pişirilmiş tüm tavuğun yemesinin bir o kadar lezzetli olmasının yanı sıra diğer bir avantajı da afiyetle yenildikten hemen sonra kemiğiyle lades eğlencesini yakalamak en güzel sonlarından biri olmasıdır. Gelin birlikte hem çok lezzetli hem de oldukça daha sağlıklı bütün tavuk pişirelim.

Bütün tavuk için gerekli malzemeler

  • 1 adet normal boy bütün tavuk
  • Birkaç dal biberiye
  • Yarım tatlı kaşığı domates salçası
  • Yarım tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı kadar karabiber
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı yaprak biber
  • Birkaç damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Birkaç tutam kekik
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • Fırın torbası

Bütün tavuk nasıl yapılır?


Bütün tavuk öncelikle iyice temiz bir şekilde içi ve dışı detaylı bir şekilde yıkanır. Daha sonra geniş bir kaba alınarak yarım saat kadar dinlenmeye alınır ve sosu hazırlamaya başlanır. Öncelikle küçük derin bir kaba domates ve biber salçası alınır ve hemen ardından zeytinyağı, karabiber, biberiye, tereyağı, yaprak biber, kekik, tuz atılarak iyice karıştırılır. Daha sonra küçük küçük doğranmış olan sarımsaklar ilave edilir. İyice harmanlanır ve dinlenmiş olan bütün tavuğun üzerine, içine ve kanat altlarına kadar iyice tavuk soslanır. Üzerine limon sıkılır. Patates ve havuç da küp-küp doğranmış olarak fırın torbasına atılır ve ardından tavuk fırın torbasına katılarak iyice çalkalamak koşuluyla her yerine sosların karışması için dağıtılır. Ağzı özel kilit olan aparatı ile bağlanarak fırın tepsisi üzerine katılır ve 180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında yaklaşık 1 saat kadar pişirildikten sonra güzelce servis tabaklarında yerini alır.

Not: İçerisine katılan patates ve havuç tavuğun aromasını arttırmak için katılırsa oldukça daha lezzetli sonuçlar alınabilir. Üzerine sıkılan limon daha güzel kızarmasını ve içerideki kokuyu almaya yardımcı olacaktır. Marketlerde veya alışveriş merkezlerinde kolaylıkla bulabileceğiniz fırın torbalarını kullanmanız her zaman için en iyi kızarma ve sağlıklı bir şekilde pişmesini sağlayan en önemli etkiler arasında yer alır. Şimdiden afiyet olsun.
Son Güncelleme : 20.01.2024 18:18:09
Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Bütün Tavuk Nasıl Pişirilir"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024