Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma

Fırında tavuk sarma, hem farklı lezzetler tatmak isteyenlere hem de misafir ağırlayacaklar için uygun ve lezzetli bir yemektir. Tavuk yemekleri arasında oldukça yaygın olarak yapılan fırında tavuk sarma, günümüzde evlerimizde sıkça tercih edilen yemeklerin başında gelir.

Fırında Tavuk Sarma Malzemeleri

  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı kadar konserve bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
  • 4 yemek kaşığı kadar mantar
  • Kekik, karabiber, pul biber ve tuz

Tavuğun Marinesi İçin Gereken Malzemeler

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, pul biber ve kekik

Fırında Tavuk Sarma Nasıl Yapılır?

Tavuk etimizi öncelikle marine etmemiz gerekiyor. Marine edilmiş etin pişimi ve lezzeti her zaman daha güzel ve lezzetlidir. İnce parçalar halinde kasabınıza hazırlattığınız tavuk eti parçalarını buzdolabı poşeti içerisine koyarak süt, zeytinyağı ve baharatları içerisine atarak ağzını kapatıp iyice karışana kadar çalkalayınız. Karışım gerçekleştikten sonra ağzını sıkıca kapatarak en az iki saat dinlenmesi için buzdolabına koyarız.

Bu arada tavuklarımız dinlenirken biz de malzemelerimizi doğramaya başlayalım. İç malzemeyi yapmak için bir tencereye yağımızı koyup ocağın üstüne yerleştirelim. Isınan yağımıza doğranmış soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı ekleyelim ve pembeleşinceye kadar pişirelim. Ardından doğranmış biberlerimizi ilave ederek beraber pişmelerini bekleyelim. Bir taraftan mantar, domates, bezelye, havuç ve patateslerimizi tencereye ekleyerek karıştıralım.

İç harcı hazır olan fırında tavuk sarmamızın dolapta bekleyen tavuk parçalarını çıkarıp düz bir doğrama tahtası üzerinde tek tek parça tavukların içerisine alacak kadar iç harcı koyup sarınız. Bütün parça tavuklar bitene kadar işlem tekrarlanır. Hazır olan sarma parçalar fırın tepsisi üzerine yağlı kâğıt konulduktan sonra tek tek dizilir. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırına artık koyup pişirebilirsiniz. Ortalama kırk dakika kadar süren pişme işlemi devam ederken son beş dakika kala rendelediğimiz kaşar peynirlerini her bir tavuk sarma üzerine atılır ve onlar da eriyene kadar fırına tekrar sürülür.

Servis ve Ekstra Bilgiler

Fırında tavuk sarmamız artık yemek masasında yerini almaya hazırdır. Bu yemeği, yanında pilav veya taze bir salata ile servis edebilirsiniz. Fırında tavuk sarma, hem görselliğiyle hem de lezzetiyle misafirlerinizi etkileyecek bir yemektir. Ayrıca, farklı iç malzemelerle deneyerek kendi özel tarifinizi oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri