Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Şehriyeli Tavuk Salatası

Şehriyeli Tavuk Salatası

Şehriyeli Tavuk Salatası, oldukça doyurucu ve lezzetli bir salatadır. İçerisinde birden fazla malzeme bulunması yapımı için göz korkutsa da yapımı oldukça kolay ve zahmetsizdir. Hanımların çay saatlerinde sıklıkla tercih ettiği bir salatadır. Ayrıca akşam yemeklerinin yanında pilav yerine de tercih edilebilir. Ana malzemelerinin tavuk ve arpa şehriyeden oluşması tek başına bir öğün olarak da tüketilmesine olanak sağlar.

Şehriyeli Tavuk Salatası İçin Malzemeleri

  • 300 gram tavuk göğsü
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 10 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet taze soğan
  • 2-3 adet kırmızı biber
  • Konserve mısır

Şehriyeli Tavuk Salatası Sosu için

  • Sıvı yağ
  • Limon
  • Tuz

Şehriyeli Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?


Derin bir tencereye yaklaşık 1 litre su konulur. İçerisine biraz yağ ve biraz tuz ilave edilerek kaynatılır. Su kaynadıktan sonra haşlanması için tavuk ilave edilir. Yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar haşlama işlemi tavuk için yeterli olacaktır. Haşlanan tavuklar süzülerek didikleme işleminin rahat yapılabilmesi için bir kenarda soğumaya bırakılır. Tavuğun haşlama suyu arpa şehriyelerin pişirilmesinde kullanılacağı için kesinlikle dökülmemelidir. Şehriyeler pirinç pilavında olduğu gibi biraz sıvı yağ ve tuz ile rengi değişene kadar tencerede kavrulur. Tencere seçimi için pilav tenceresi gibi yassı bir tencere kullanılabilir. Arpa şehriyesinin kıvamında pişmesi için 1 su bardağı arpa şehriyesine 1,5 su bardağı tavuk suyu koyacak şekilde ayarlanmalıdır. Kavrulan arpa şehriyelerinin üzerine tavuk suyu eklenerek şehriyeler kısık ateşte üzeri göz göz olana kadar pişirilir. Piştikten sonra karıştırılarak soğuması için bir kenara alınır. Arpa şehriyesini pişirmek yerine tercihe göre sadece haşlanarak da kullanılabilir. Fakat pilav gibi pişirilmesi salataya ayrıca lezzet katacağı için tarifte yazılan şeklide pişirilmesi önerilir. Diğer bir yandan maydanoz, dereotu yeşil soğanlar saplarından ayıklanarak iyice temizlenir. Duru su ile yıkanarak her biri ince ince doğranır. Konserve mısır süzgece konularak suyu süzülür. Kornişon turşular dörde bölünerek iri parçalar halinde doğranır. Kırmızı biberlerin birkaç yerine bıçak ile çizik atılarak ocağın üzerinde közlenir. Kırmızı biberlerin kabuklarının rahat soyulabilmesi için her tarafının eşit şekilde közlenmesi gerekir. O nedenle biberlerin ocağın üzerinde ara ara çevrilmesinde fayda vardır. Közlenen kırmızı biberlerin kabukları soyularak çekirdekleri temizlenir. Boylamasına ortadan ikiye kesilerek yarım ay şeklinde ince ince doğranır. Diğer bir taraftan soğuyan tavuklar ince ince didiklenir. Şehriyeler, tavuklar ve diğer tüm malzemeler derin bir karıştırma kabına alınır. Malzemeler zarar görmeden kaşık yardımıyla iyice karıştırılır. Üzerine dökülecek sos için küçük bir kâsede sıvı yağ, limon ve tuz iyice çırpılır. Hazırlanan sos, karıştırma kabındaki malzemelerin üzerine dökülür. Tüm malzemeler sos ile iyice yedirilir. Salatanın servis yapılmadan önce biraz soğuması ve dinlenmesi için 1-2 saat buzdolabında bekletilmesi gerekir. Servis tabağına alınan şehriyeli tavuk salatasının üzeri birkaç yeşil zeytin ile süslenerek sunumu yapılır.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 00:20:33
Şehriyeli Tavuk Salatası ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Şehriyeli Tavuk Salatası Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Şehriyeli Tavuk Salatası"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere'de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerlerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze koru...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920'li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya'dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bulun...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik g...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu ya da İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahralar...
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu günlerde gene en fazla Hindistan'da bulunurlar. Meraklıları en çok Hindistan'da bulunur ve asil diye...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli olan bu gübre, değeri nedeniyle maddi olarak da değerlidir. Tavuk gübresi, direk olarak bitki dipler...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori?
Sultan Tavuğu
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Tavuk Hastalıkları
Tavuk
Tavuk Cinsleri
Popüler İçerik
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Tavuk Bonfile
Tavuk Bonfile
Tavuk bonfile, tavuğun göğüs etinden yapılan bir yemek türüdür. Genellikle ani misafirin gelmesi durumlarında, Kolay ve çok lezzetli olması açısından ...
Zibrit Tavuk
Zibrit Tavuk
Zibrit tavuk, bu tavuklar minyatür gruba giren süs tavuklarıdır.  Zibrit tavuklar şekil itibariyle kuyrukları yukarı doğru kalkık göğüsleri hafif öne ...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Kavga
Hastalık
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Kavga
Hastalık
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024