Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Mantarlı Tavuk Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Sote

Mantarlı tavuk sote, tavuk ve mantarın mükemmel uyumunu bir araya getiren lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu yemek, hem kolay hazırlanabilir olması hem de yüksek besin değeri taşıması nedeniyle mutfakların vazgeçilmezi olmuştur. Mantarlı tavuk sotenin yanında mevsim salatası ve pirinç pilavı oldukça iyi bir uyum sağlar. Vaktiniz kısıtlıysa, bu tarifi uygulayarak doyurucu ve lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. Ayrıca, bu yemek diyet programlarına da uygundur. Denemenizi şiddetle tavsiye ederiz.

Mantarlı Tavuk Sote İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü (kuşbaşı veya jülyen doğranmış)
  • 400 gram mantar
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Üzeri İçin
  • Birkaç dal maydanoz

Mantarlı Tavuk Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlı tavuk sote yapımına başlamadan önce tavukların fazla yağları ve derileri temizlenir. Tavuk göğsü tercih edilirse, kuşbaşı veya jülyen doğranarak kullanılabilir. Tavuklar duru su ile iyice yıkanır ve sularının süzülmesi için bir kenarda bekletilir. Tavuklar süzülürken diğer malzemelerin hazırlıkları yapılır.

İlk olarak mantarların üzerindeki ince zar soyulur ve dörde bölünür. Mantarlar tercihe göre ince dilimler halinde de doğranabilir. Mantarların beyaz kalması için limonlu suda bekletilir. Kırmızı ve yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler boylamasına kesilerek yarım ay şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları soyularak küp küp doğranır. Sarımsakların kabukları soyularak ince ince kıyılır.

Mantarlı tavuk sote yapımı için yapışmaz ve derin bir tava tercih edilmelidir. Tavanın içine biraz sıvı yağ eklenerek tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra süzülen tavuklar yüksek ateşte mühürlenir. Daha sonra ocağın altı hafif kısılır ve tavukların içine önce sarımsaklar, ardından suları süzülmüş mantarlar eklenir. Tavuklar ve mantarlar suyunu çekene kadar kavrulur. Daha sonra tavaya biberler ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte sotelendikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Küp şeklinde doğranmış domatesler tavukların üzerine eklenerek tüm malzemeler pişmeye bırakılır. Domatesler suyunu çekene kadar pişirme işlemi devam eder. Mantarlı tavuk sote piştikten sonra ocaktan alınır ve dinlenmesi için bekletilir. Servis tabağına alınan mantarlı tavuk sotenin üzeri ayıklanmış ve ince kıyılmış maydanozlar ile süslenerek sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

İrmikli Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Sussex Tavuk Türleri ve Özellikleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Zehirlenmesi Belirtileri ve Tedavisi