Çin Usulü Tavuk Bu enfes tavuk yemeği, Çin yemek kültürüne aittir. Yanında mevsim sebzelerinden yapılmış şık bir salata, patates ve pirinç pilavı ile servis edilen oldukça besleyici, doyurucu ve leziz bir Çin usulü tavuk yemeği tarifidir. Çin mutfağı, özellikle tavuk yemekleri açısından oldukça zengin bir menüye sahiptir. Farklı pişirme yöntemleri, soslar, baharatlar ve katkı maddeleri ile birbirinden leziz ve özgün yemekler sunmaktadırlar. Çin Usulü Tavuk İçin Gerekli Malzemeler
Marine İçin
Çin Usulü Tavuk Nasıl Yapılır? Çin usulü tavuk yemeği tarifi için öncelikle tavuk etlerini marine malzemeleri ile iyice karıştırarak en az yirmi dakika kadar bekletin. Daha sonra büyük ateş üzerinde wok tava içinde taze zencefil ve sarımsağı soteleyin, yalnızca kokusu çıkana kadar. Büyük ateş üzerinde marine ettiğiniz tavukları mümkün olduğunca üst üste gelmeden tavaya yerleştirin. Hiç karıştırmayın ve tavuğun altı altın rengine dönene kadar kızartın. Daha sonra da diğer yüzünü kızartın. İçine soğuk suyu ilave ederek tavanın kapağını kapatın ve ateşin altını kısarak yaklaşık üç dakika kadar pişirmeye bırakın. Tavanın kapağını açarak suyu azalıncaya kadar çektirin. Çin usulü tavuk için daha sonraki aşama ise tüm biberler ve taze yeşil soğanları ekleyerek taze soğanları öldürmeden soteleyin. Enfes ve biraz değişik tavuk yemeğiniz hazır. Sıcak olarak servis yapın. Servis sırasında tavuğun yanına pirinç pilavı da koyabilirsiniz. Pilav ile harika oluyor. Afiyet Olsun. |