Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Düdüklüde Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Düdüklüde Tavuk

Düdüklü tencere, besinlerin daha kısa sürede pişmesini sağladığı için mutfakta oldukça kullanışlı bir araçtır. Ayrıca, besinlerin kendi suyu ve yağıyla pişmesi sayesinde bu yöntemle hazırlanan yemekler daha lezzetli olur. Eğer düdüklüde tavuk pişirmeyi denemediyseniz, mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Gerçekten tavuk, düdüklüde adeta kebap gibi pişiyor ve bu şekilde tavuğun gerçek lezzetini alabiliyorsunuz. Üstelik yemeğiniz çok kısa sürede hazırlanıyor. Yemek zamanına az kaldı diye telaş etmeyin; vereceğimiz düdüklüde tavuk tarifini hemen hazırlayabilirsiniz. Bir yandan da pilavınızı pişirin ve sevdiklerinize güzel bir lezzet sunun. Herkese kolay gelsin.

Düdüklüde Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 kg tavuk pirzola
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • Yaklaşık 1 çay bardağı su

Sos Malzemeleri

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tercihen tatlı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yaklaşık 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

Düdüklüde Tavuk Nasıl Yapılır?

Öncelikle sos malzemelerini hazırlayarak işe başlayın. Baharatları, limon suyunu, toz şekeri, yoğurdu ve zeytinyağını iyice çırparak karıştırın. Tavuk pirzolalarının derilerini ayıklayın ve hazırladığınız sosun içine koyun. Hepsini sosla iyice bulayın ve bu kaseyi buzdolabına koyarak en az 2 saat dinlenmeye bırakın.

Tavuklar yeterince dinlendikten sonra, bunları düdüklü tencerenin içine yerleştirin. Üzerine ayıkladığınız sarımsakları ve soğanı kesmeden bütün olarak koyun. İçine 1 çay bardağı suyu da ilave ederek, düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Ocağa alarak buhar çıkmaya başlayınca, ateşi kısın ve pişmeye devam etsin. Yaklaşık olarak kısık ateşte en fazla 45 dakika içinde düdüklüde tavuk pişmiş olur. Daha sonra düdüklünün basıncı düştüğünde, uygun şekilde buhar çıkışı ayarlanarak tencerenin kapağı açılır. İçinde pişen tavuk etlerini kevgirle alarak, tavada önlü arkalı hafifçe kızartın. Biraz tavanın içine zeytinyağı koymayı ihmal etmeyin. Bu işlemi tavukların pişmesi için değil, sadece etlerin toparlanması ve daha lezzetli olması için yapıyoruz. Dilerseniz bu aşamayı atlayabilirsiniz.

Düdüklüde tavuk yemeğini sıcak olarak pilav eşliğinde sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Bu tariften alacağınız lezzet size kebabı hatırlatacaktır. Kısa sürede hazırlandığı için düdüklüde tavuk yemeğini sıkça yapacağınızı düşünüyoruz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Diyet Tavuk Listesi

Diyet Tavuk Listesi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kanat Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kelebek Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Mangalda Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir

Et Tavuğu Kaç Günde Yetişir