Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk

Fırın poşetinde sebzeli tavuk, oldukça lezzetli ve pratik bir tarif olup, özellikle yoğun tempolu aileler için ideal bir yemektir. Fırın poşetinin kullanımı, yemeğin daha kolay ve pratik bir şekilde hazırlanmasını sağlar. Bu yöntem, tavuğun ve sebzelerin buharda pişmiş gibi bir lezzet sunmasına olanak tanır. Kızarmış bir görünüm tercih edenler, pişirme süresinin sonlarına doğru poşeti açarak hafifçe kızarmasını sağlayabilir. Küçük çocuklar için ise poşette buharda pişmiş lezzet, gönül rahatlığıyla sunulabilecek sağlıklı bir alternatif oluşturur.

Bu tarif, hem lezzetli hem de kolay olması sebebiyle mutfaklarda sıkça tercih edilir. Pilav, bulgur veya pirinç pilavı ile servis edilebileceği gibi, sade makarna ile de mükemmel bir uyum sağlar. Damak tadına göre farklı sebzeler eklenerek tarif çeşitlendirilebilir. Fırın poşeti kullanımı, aynı zamanda temizlik konusunda da avantaj sağlar; fırın tepsisinin zor temizlenmesinin önüne geçer. Şimdi bu nefis tarifin yapımına göz atalım.

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Yapımı İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket tavuk incik ya da but
  • 1/2 kilogram patates
  • 1/2 karnabahar
  • 2 adet havuç
  • 250 gram arpacık soğan
  • 2 büyük baş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket tavuk baharatı

Fırın Poşetinde Sebzeli Tavuk Nasıl Yapılır?

Fırın poşetinde sebzeli tavuk yapımı için ilk olarak tüm sebzeler yıkanır ve hazırlanır. Patatesler küçük boyutta ise bütün kullanılabilir, aksi halde iki ya da üç parçaya bölünür. Arpacık soğanlar ve sarımsaklar bütün olarak kullanılır; soğanların iyi pişmesi için bıçak ile bir çizik atılır. Karnabaharlar küçük parçalara ayrılır ve tüm malzemeler geniş bir kaba alınır.

Üzerine tavuk etleri eklenir ve tüm malzemeler iyice karıştırılır. Bir paket tavuk baharatı eklenir ve baharatın içindeki tuz miktarına göre ekstra tuz eklenebilir. Ardından, bir kase içerisinde domates salçası, sıvı yağ ve bir çay bardağı su iyice çırpılır.

Fırın poşetine çok az un serpilir ve her tarafına dağıtılır. Hazırlanan malzemeler poşetin içine eklenir ve poşetin birkaç yerine küçük delikler açılır. Hazırlanan sos, malzemelerin üzerine dökülür ve poşet içindeki malzemeler iyice çalkalanarak sosun her yere dağılması sağlanır. Poşetin ağzı sıkıca kapatılır ve fırın tepsisine yerleştirilir. Fırın, 200 dereceye ayarlanarak yemek yaklaşık bir saat pişirilir. İsteğe bağlı olarak son dakikalarda poşetin üst kısmı kesilerek yemeğin hafifçe kızarması sağlanabilir.

Yemek fırından çıkarıldıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bakımı Nasıl Yapılır?

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Kızarmış Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Salçalı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri