Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır

Tavuk ciğeri nasıl yapılır, ciğer protein, demir, ve A vitamini bakımından zengin bir gıdadır. Dana, kuzu, sığır ve kaz ciğerinin yanı sıra tavuk ciğeri de önemli bir besin kaynağıdır. Özellikle Orta Doğu ülkelerinde yaygın şekilde tüketilir. Tavuk ciğerinin birbirinden çeşitli pişirme yöntemleri vardır. Fırınlanarak, ızgarada, kavrularak, haşlanarak, kızartılarak ya da tavada kızartılarak pişirilir. Ayrıca tavuk ciğeri ayrıca diğer önemli sakatatlardan biri olan yürek ile birlikte de pişirilir. Tercihe göre ister sade olarak ister sebzelerle birlikte tüketilebilir. Ciğerin yanında salata olarak olmaza olmazlar soğan ve maydanoz ikilisidir. Kuru soğanlar piyazlık olarak doğranır ve biraz tuz ile acısı çıkacak şekilde elle ovulur. Maydanozlar saplarından ayıklanarak ince ince kıyılır soğanlar ile karıştırılır.

Tavuk Ciğeri İçin Malzemeler,
  • 500 gram tavuk ciğeri
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 300 gram mantar
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı,

Tavuk ciğeri yemeğine öncelikli olarak tavuk ciğerlerinin hazırlanmasıyla başlanır. Tavuk ciğeri büyük marketlerden yada kasaplardan kolaylıkla temin edilebilir. Doğranmış olarak yada bütün ciğer olarak satın alınabilir. Bütün olarak alınan tavuk ciğeri evde istenilen şekilde kesilerek hazırlanabilir. Evde hazırlanacak olan tavuk ciğerlerinin varsa sinirleri ve fazla yağları bıçak yardımıyla temizlenir. Temizleme işleminden sonra birkaç kez su ile yıkanır. Burada en önemli nokta tavuk ciğerlerinin üzerinde kan pıhtılarının kalmamasını özen gösterilmelidir. Doğranmış olarak satın alınan tavuk ciğerlerinin de aynı şekilde birkaç su ile yıkanması gerekir. Temizlenen tavuk ciğerleri 3-4 santim uzunluğunda küçük kuşbaşı şeklinde doğranır. Süzgeçten geçirilerek bir kenarda bekletilir. O esnada diğer malzemeler hazırlanır. Soğan ve sarımsakların kabukları soyulur. Önce yıkanır sonra soğanlar küp şeklinde doğranırken sarımsaklar ise çok ince kıyılır. Mantarların üzerindeki ince zar soyulur ve duru suda her biri ayrı ayrı yıkanır. Yıkandıktan sonra dörde bölünür. Mantarların renginin beyazlaşması için kullanılacağı zamana kadar limonlu suda bekletilir. Yeşil biberlerin baş kısımları kesilerek çekirdekleri temizlenir. Parmak kalınlığında ve halka şeklinde doğranır. Domateslerin kabukları da soyulur ve küp şeklinde doğranır.

Tavuk ciğeri için yapışmaz ve derin bir tava yada tencere tercih edilmesi daha iyi pişmesini sağlar. Tavanın içine biraz sıvı yağ eklenerek tava ocağa alınır. Yağ iyice kızdıktan sonra tavuk ciğerler yüksek ateşte mühürlenir. Ciğerler çabuk pişeceği için arkasından diğer malzemeler hemen eklenebilir. Ciğerlerin rengi değişince süzülen mantarlar ilave edilir. Yaklaşık bir dakika sonra soğan, sarımsak ve biberler ilave edilir. Tüm malzemelerin üzerine baharatlar ve un serpilir. Un kokusu geçene kadar yaklaşık 2-3 dakika kavrulur. Son olarak domatesler de eklenir. Domatesler eklendikten sonra karıştırma işlemi yapılmaz. Domateslerin saldığı su ile tavuk ciğerleri kendiliğinden pişer. Domatesler yumuşayınca ocağın altı kapatılır ve tava ocaktan alınır. Servis tabağına alınan tavuk ciğeri sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet Olsun.
Son Güncelleme : 24.10.2018 15:57:34
Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sayfayı Düzenle Düzenleme Geçmişi

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır Yorumları

şifre Kırmızı sayı

0 Yorum Yapılmış "Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk
Sussex Tavuk, Anavatanı Roma olan bu tavuk türünün kökeni İngiltere de MS. 43 yılına dayanmaktadır. Bu tavuk türü beslenme amacıyla iki türü bulunmaktadır. Bu iki türün birinde yumurta tavuğu olarak üretimi yapılırken diğerinde et tavuğu olarak üreti...
Brahma Tavuk
Brahma Tavuk
Brahma tavuğu, Malay ve Cochin ırklarının çiftleştirilmesiyle oluşturulmuş bir Asya ırkıdır. Tavuk yetiştiricilerinin bu tavuk ırkı üzerinde yaptıkları çalışmalarda açık ve koyu renkli türleri elde edilmiş, 1874'te bu türler standartlar sınıfıyla bir...
Tavuk Biti
Tavuk Biti
Tavuk biti, daha çok tavuklar gibi evcil kümes hayvanlarında görülmektedir. Tavuk bitleri onların üzerilerine yapışarak kanları ile beslenen parazitlerdir. Dışarılara çıkıp gezebilen tavuklar toprak banyosu yaparak bitlerden kendilerini bir nebze kor...
Australorp Tavuk
Australorp Tavuk
Australorp tavuk, anavatanı Avusturya olan bir tavuk ırkıdır. Bu ırktaki tavuklar yumurta üretimi için geliştirilmiştir. Bu tavuklar 1920 li yıllarda tanınmaya başlamış, yumurta üretiminde iyi verim alınınca, batıda tanınmaya başlamıştır. Anavatanı o...
İran Tavuğu
İran Tavuğu
İran tavuğu, ülkemizde beç tavuğu, tokat tavuğu gibi isimlerle de bilinir. Evcilleştirilmesi ilk defa Mısırlılar tarafından olmuştur. Güney Afrika bölgesinde avlanan hayvanlar arasında en popüler olanlar arasında İran tavuğu da yer almaktadır. Anavat...
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek, Rüya tabircileri tarafından hem iyi hem de sıkıntılı olarak tabir edilen rüyada pişmiş tavuk görmek pek iyiye işaret değildir. Rüyasında bunu gören kimse sıkıntılı bir işe gireceğine işarettir. Rüya sahibi iş ve aile hayat...
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Rüyada beyaz tavuk görmek, hayırlı olarak yorumlanır ve oluşacak olan hayırlı olaylara işarettir. Bu rüya sahibinin önemli bir hayır işleyeceğine ve bu işlediği hayır yardımıyla eline yoğun miktarda ücret geçeceğine deyim edilir. Bu rüya sahibinin d...
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu
Fizan Tavuğu: sülüngiller familyasında evcilleştirilebilir kuş türüdür. Tavuk çoğunlukla çiftliklerde ve büyük parklarda ve hayvanat bahçelerinde yetiştirilir. Fizan tavukların ana vatanı Avrupa, polonya’dır. Fizan tavukları özellikle kafasında bu...
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu
Habeş Tavuğu: Her ne kadar Habeş ismiyle anılsa da Çin kökenli bir tavuk türüdür. Dünyada Silkie olarak çağrılan Habeş tavuğu ilk olarak 1298 yılında Çin'e yaptığı geziyle Marco Polo'nun Batı ülkelerine Habeş tavuğunu tanıttığı düşünülmektedir. Marco...
Pleymut Tavuk
Pleymut Tavuk
Pleymut tavuk, normal ve batmam olarak iki sınıfa ayrılırlar. Pleymut tavukları kombine hayvanlardır. Bu yüzden orta ağırlıkta hayvanlardır. Horozları 4-4,5 tavukları ise 3-3,5 kilogram civarındalardır. Et tutma özellikleri iyidir. Deri rengi ve baca...
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama
Tavuk Göğsü Haşlama, Tavuk göğsünü ister sote şeklinde doğrayarak, ister dilimleyerek ister de bütün olarak haşlamak mümkündür. Tavuk göğsü haşlaması kalsiyum, fosfor ve protein açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yüzden vücut direnci ve kemik ...
Tokat Tavuğu
Tokat Tavuğu
Tokat tavuğu, Beç tavuğu yada İran tavuğu olarak da isimlendirilir. İlk olarak mısırlılar tarafından evcilleşen tokat tavuğu, Güney Afrika'da avlanma amaçlı olarak ilk sıralarda yer alır. Anavatanı Afrika olan tokat tavuğunun yaşam alanları sahraları...

 

Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Rüyada Pişmiş Tavuk Görmek
Rüyada Beyaz Tavuk Görmek
Fizan Tavuğu
Habeş Tavuğu
Pleymut Tavuk
Tavuk Göğsü Haşlama
Tokat Tavuğu
Hint Tavuğu
Tavuk Gübresi
Gurk Tavuk
Paçalı Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Tavuk Sosları
Tavuk Bonfile
Zibrit Tavuk
Tavuk Döner Kaç Kalori
Sultan Tavuğu
Rüyada Tavuk Yemek
Kelebek Tavuk
Tavuk Bakımı
Süs Tavukları
Tavuk Göğsü Kızartması
Ligorin Tavuk
Et Tavuğu
Beç Tavuğu
Popüler İçerik
Hint Tavuğu
Hint Tavuğu
Hint tavukları, dünyanın en eski evcil kümes hayvanları olarak bilinirler. Adından da anlaşılacağı gibi Hint tavuklarının anavatanı Hindistan'dır. Bu ...
Tavuk Gübresi
Tavuk Gübresi
Tavuk gübresi, Günümüzde özellikle doğu bölgelerde yapılan tarımcılık üzerinde kullanılan maddelerden biridir. Diğer hayvanlara göre çok daha değerli ...
Gurk Tavuk
Gurk Tavuk
Gurk tavuk, genel olarak tavuklar kuluçka dönemlerinde çıkardıkları seslerden dolayı bu ismi almıştır. Her tavuk celfin dönemi bitip de yumurtlama dön...
Paçalı Tavuk
Paçalı Tavuk
Paçalı tavuk, ayak bileklerinde oldukça yoğun bir şekilde tüyler bulunan tavuklardır. İlgi çekici ve hoş görünümleri ile süs tavukları olarak da adlan...
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk
Kremalı Köri Soslu Tavuk, köri birçok yemekte kullanılan sarı renkte bir baharattır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve makarna soslarında tercih edilir....
Tavuk Sosları
Tavuk Sosları
Tavuk sosları, çok çeşitli tavuk sosları vardır. Sosun belirlenmesinde önemli olan yapılacak tavuk yemeğinin ne olduğudur. Yada tavuğun neresi ile yem...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Sussex Tavuk
Brahma Tavuk
Tavuk Biti
Australorp Tavuk
İran Tavuğu
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Temmuz - 2019