Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Tavuk Köftesi Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Köftesi

Tavuk, çeşitli şekillerde pişirilebilen bir besindir. Tavuk köftesi de bu çeşitlilikten biridir. Kırmızı etten yapılan köfteden temel farkı, pişirildiğinde daha sıkı bir forma sahip olmasıdır. Bu nedenle, tavuk köftesi farklı soslar kullanarak da pişirilebilir. Kırmızı et köftesinde olduğu gibi tavuk köftesi de oldukça lezzetli ve besleyicidir. Öğle ve akşam yemeklerinde rahatlıkla tercih edilebilir. Tavuk köftesinin yanında pilav, makarna, salata veya patates kızartması gibi yiyecekler servis edilebilir.

Tavuk Köftesi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kemiksiz tavuk göğsü
  • 6-7 dilim bayat ekmek
  • 1 büyük boy kuru soğan
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kekik
  • Sıvı yağ

Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

Tavuk köftesini hazırlamak için öncelikle tavuk göğsünü kıyma haline getirmek gerekir. Bunun için kasaplardan hazır tavuk kıyması alınabilir veya evde hazırlanabilir. Evde hazırlamak için tavuk göğsü birkaç dakika mutfak robotundan geçirilerek kıyma haline getirilir. Kuru soğan ve sarımsakların kabukları soyulup yıkanır. Her ikisi de mutfak robotundan geçirilerek püre haline getirilir. Bayat ekmekler de aynı şekilde mutfak robotundan geçirilerek toz haline getirilir. Bayat ekmek yerine galeta unu da kullanılabilir. Maydanozlar saplarından ayıklanarak yıkanır ve ince ince kıyılır. Tüm bu malzemeler, yumurta, baharatlar ve sıvı yağ derin bir karıştırma kabına alınarak iyice yoğrulur. Malzemelerin birbirine iyice karışması için yaklaşık 4-5 dakika yoğrulması gerekmektedir.

Tavuk köftesi, kırmızı et köftesi gibi yumuşak olmadığından karışımın kıvamına göre biraz su eklenebilir. Hazırlanan tavuk köftesi harcının dinlenmesi için buzdolabında 1 saat bekletilmesi önerilir. Dinlenen tavuk köftesi harcından parçalar koparılarak istenilen şekiller verilebilir. Uzun köfteler veya yuvarlak yassı köfteler yapılabilir. Hazırlanan köfteler, istenilen yöntemle pişirilebilir: kızartma, fırında, sulu yemek olarak tencerede veya ızgarada. En çok tercih edilen yöntem, köftelerin kızartılmasıdır. Bunun için geniş olmayan bir tavada biraz sıvı yağ kızdırılır. Kızan sıvı yağa tavuk köfteleri eklenerek arkalı önlü eşit bir şekilde pişirilir. Hazırlanan tavuk köfteleri servis tabağına alınarak sıcak olarak sunulur.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk İncik Tarifi ve Malzemeleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

İran Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Zibrit Tavuk, Zibrit Tavukları' nın Özellikleri

Güncel

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Güncel

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Tavuk Tarifi ve Malzemeleri