Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri
15 Temmuz 2024

Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuk Çorbası

Kremalı tavuk çorbası, yaz aylarında ve özellikle de kış aylarında vazgeçilmez bir besleyici çorbadır. Tavuk ile kremanın mükemmel uyumu sayesinde midemizi rahatlatır ve kış aylarında gripten korunmak için ideal bir seçenektir. Kremalı tavuk çorbasının yapımı oldukça pratik ve hızlıdır. İster sebze, ister şehriye ve krema ile yapılsın, tavuk çorbası her şekliyle besleyici ve lezzetli bir başlangıç yemeği olarak sofralarımızı süsler. Kremalı tavuk çorbası, diğer çorbalara göre biraz daha zahmetli olabilir, ancak damakta uzun süre kalan ve yumuşak kıvamlı bir çorba yapmak istiyorsanız harika bir tariftir. Bu çorba, ön hazırlık gerektirmeyen ve her an yapılabilecek bir tariftir.

Kremalı Tavuk Çorbası İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1-2 adet tavuk göğsü eti
  • 1 kahve fincanı pastörize krema
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yeterince tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1.5 kahve fincanı un
  • 1 silme kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı muskat rendesi

Terbiyesi İçin
  • 1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin
  • Taze dereotu veya maydanoz

Kremalı Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Bu enfes çorbanın yapımı için öncelikle düdüklü tencere içine tavuk göğsü eti ile sekiz bardak su koyun ve tavuk göğsünü haşlayın. Haşlanan tavuğu suyun içinden alarak orta irilikte parçalayın. Tavuğun suyunu çorbada kullanmak için mutlaka ayırın. Daha sonra soğanı soyup rondo kullanarak püre haline getirin. Çorbayı pişireceğiniz tencerenin içine sıvı yağ ile tereyağını koyun ve eriyene kadar yanmaması için karıştırın. Daha sonra püre halindeki soğanı ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Tencere içindeki malzemelerin üzerine unu ekleyin ve pembeleşinceye kadar sürekli karıştırın ki yanmasın. Daha sonra tavuk suyunu yavaş yavaş çorbayı çırpma teliyle karıştırarak ekleyin. Eğer kavurma sırasında un topaklanma yaptıysa el blenderı yardımıyla oluşan topaklanmaları açabilirsiniz.

Önceden haşlamış ve didiklediğiniz tavuk göğsü etlerini ilave ederek yaklaşık iki taşım kadar çorbayı kaynatın. Bir sonraki adımda krema, yumurta sarısı, limon suyu, muskat, karabiber ve tuzu geniş bir kâse içinde çatal ile iyice çırpın. Ocakta kaynamakta olan çorbadan kepçe yardımıyla kâse içine sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Bu işlemi iki kez tekrarlayın ve karıştırarak iki dakika daha kaynatın. Pişen çorbayı ocaktan alarak bir müddet dinlenmeye bırakın. Dinlenen kremalı tavuk çorbasını servis kaselerine paylaştırın. Çorbanın üzerine ayıkladığınız ve yıkadığınız dereotu veya maydanozu orta incelikte kıyarak kâse içindeki çorbaların üstüne serpin. Oldukça besleyici ve doyurucu olan kremalı tavuk çorbanız hazır. Çorba sıcak tüketilen bir yemek türü olduğundan kesinlikle sıcak servis yapmalısınız.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Ergazi

15 Temmuz 2024 Pazartesi

Bu kremalı tavuk çorbasını denemiş olan var mı? Özellikle muskat rendesi ekleyince tat nasıl değişiyor? Bir de kremayı eklerken topaklanma olmasın diye nelere dikkat etmek gerekiyor?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Ergazi,

Kremalı tavuk çorbasını denemiş olan biri olarak, muskat rendesi eklemek çorbaya hoş bir aroma katıyor ve lezzetini zenginleştiriyor. Muskat, özellikle kremalı çorbalarda yoğunluğunu ve tat derinliğini arttırıyor.

Kremayı eklerken topaklanma olmaması için kremayı oda sıcaklığına getirmen ve çorbaya eklerken yavaş yavaş karıştırman önemli. Ayrıca, kremayı eklemeden önce bir miktar çorbayı kremaya ekleyip karıştırarak temperleme yapabilirsin. Bu şekilde kremanın topaklanmasını önlemiş olursun. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Tavuk Cinsleri Nelerdir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Pilavlı Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Bitinden Nasıl Dökülür?

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Bonfile Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantar Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Mantar Soslu Tavuk Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Tavuk Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Tavuk Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuk Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Beç Tavuğu Türleri ve Özellikleri

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Nasıl Haşlanır?

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Şinitzel Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Izgara Tavuk Sosu Tarifi ve Malzemeleri